NOVA DJEČJA ZVIJEZDA

Talentirana Zagrepčanka Josie putuje na Dječju Euroviziju

14.10.2014 u 12:19

Bionic
Reading

Josephine Ida Zec 'Josie' ove godine predstavlja Hrvatsku na Dječjoj Euroviziji

Stručni ocjenjivački sud HRT-a (Maja Tokić, glavna urednica HTV-a 2, Željko Mesar, rukovoditelj odjela Glazbeni sadržaji, Željen Klašterka, urednik u Glazbenim sadržajima, Silva Skender, urednica u Dječjem programu, i Aleksandar Kostadinov, voditelj delegacije) odlučio je da HRT predstavlja Josephine Ida Zec (13) s pjesmom 'Game Over', za koju je ona sama skladala glazbu i napisala tekst. U skladu s pravilima EBU-a, 75 posto teksta je na hrvatskom jeziku, a 25 posto na engleskom. Pjesma će biti predstavljena javnosti 15. listopada na press konferenciji, poručuju s HRT-a.

Junior Eurovision Song Contes 2014. (Junior ESC) održat će se 15. studenog na Malti, a moći ćete ga pratiti uživo i navijati za Josie od 19 sati na HRT-u 2.

Josephine Ida Zec rođena je 1. studenoga 2000. u SAD-u, a kad je imala samo dva mjeseca, s tatom Ivanom Zecom, ekonomistom iz Travnika, i mamom, sveučilišnom profesoricom Tinom Lee Odinsky-Zec iz New Jerseyja, preselila se u Hrvatsku. Još od vrtića bavi se glazbom, plesom i glumom. Sa Zvjezdicama je nastupala u Lisinskom i HNK-u, kao i u duetu s opernom pjevačicom Ivanom Boljkovac na božićnom koncertu 'Božić u Ciboni', a svira violinu.

Ova poduzetna djevojčica već je objavila slikovnicu 'Animingles' (engl. miješanje životinja) te ju je sama ilustrirala. Pokrenula je i svoju web stranicu, a u rujnu ove godine bila je glavna organizatorica i sudionica radionice 'Pyxie Dust Project' u Zagrebu.