O RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA

Zvijezda 'Harryja Pottera' održala dirljiv govor u UN-u

22.09.2014 u 18:33

Bionic
Reading

Emma Watson, omiljena britanska glumica koju smo zavoljeli kao Hermione Granger u 'Harryju Potteru', oduševila je mnoge dirljivim govorom u njujorškom sjedištu UN-a

Emma je prije pola godine postala nova ambasadorica dobre volje UN-a u akciji HeForShe za jednakost spolova.

'Borba za ženska prava prečesto se počela poistovjećivati s mržnjom prema muškarcima. U jedno sam sigurna – to odmah mora prestati', rekla je Emma u UN-u, pozvavši muškarce da se priključe.

Glumica smatra da ravnopravnost spolova još nije postignuta ni u jednoj zemlji i da neće ni biti sve 'dok se samo pola stanovništva osjeća pozvanima sudjelovati u tom razgovoru', misleći pritom na predrasude koje prate i muškarce.

'Muškarci – ovim vas putem pozivam da se uključite u razgovor. Rodna ravnopravnost je i vaša briga. U svijetu u kojem nema agresivnih muškaraca neće biti ni potrebe da žene budu podčinjene. Kad nestane potreba muškaraca za kontrolom, više neće biti ni potrebe da žene budu kontrolirane', istaknula je.  

Ovom događanju u New Yorku nazočili su između ostalih generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon sa suprugom, predsjednik Generalne skupštine UN-a i drugi.

Detaljnije o ovoj akciji za ravnopravnost spolova saznajte i na stranici www.heforshe.org.