NAGRADNJAČA

Osvojite hit knjigu 'Labirint: Nemogući bijeg'!

18.09.2014 u 15:49

Bionic
Reading

Knjiga 'Labirint: Nemogući bijeg' Jamesa Dashnera uzbudljivo je štivo koje se čita u jednom dahu

U središtu zapleta je tinejdžer Thomas koji se iznenada budi u dizalu koje se zaustavlja na Poljani okruženoj golemim zidovima iza kojih se nalazi opasni labirint. Ne sjeća se ni tko je on niti kako je dospio na to mjesto, a ubrzo saznaje da ondje žive samo dječaci njegove dobi koji pokušavaju pronaći izlaz te da svakog mjeseca pristiže novi dječak. Istim dizalom jednom tjedno stižu namirnice, lijekovi i sve potrebno za život na Poljani...
 
Sadržaj je to uzbudljive postapokaliptične serije Trkač u labirintu američkog pisca Jamesa Dashnera, čiji prvi dio Labirint: Nemogući bijeg izlazi u izdanju Profila neposredno prije dolaska holivudske ekranizacije ove velike uspješnice.

Svoj najpoznatiji roman Dashner je počeo pisati u studenom 2005. godine kad mu je jedne večeri na um pala ideja o skupini tinejdžera koji – u budućnosti, u mračnom distopijskom svijetu – žive u labirintu prepunom užasnih stvorenja. Dashner roman opisuje kao kombinaciju serije Lost, romana Gospodar muha i kod nas neprevedena romana Ender's Game

Ne čudi da ni Hollywood nije mogao odoljeti ovoj uzbudljivoj i odlično napisanoj knjizi. Filmsku adaptaciju romana režirao je Wes Ball, a Thomasa glumi Dylan O'Brien koji je uspio pobijediti jaku i brojnu konkurenciju. 

Tportal.hr i Profil vas nagrađuju s dva primjerka ove sjajne knjige. Imena dobitnika bit će poznata u četvrtak 25. rujna.

Dobitnici su: Mateja Samaržija i Karolina Teklić. O preuzimanju svoje nagrade dobitnici će biti obavijesšteni putem e-maila.