KUL SAVJETI

Kako pozvati na spoj dečka koji ti se sviđa?

27.08.2014 u 10:10

Bionic
Reading

Kada želiš prijateljstvo ili poznanstvo pretvoriti u nešto više - takav pothvat na trenutke može djelovati poprilično zastrašujuće, stoga donosimo nekoliko slatkih načina pomoću kojih možeš pozvati svoju simpatiju na spoj iz snova

1. Zajednička aktivnost

Možda ti i tvoja simpatija volite plivati ili dijelite istu strast za određenim tipom glazbe. Takve sitnice možeš iskoristi kao svoju prednost. Pitanje poput: 'Hej, želiš li možda ići sa mnom na bazen ovaj vikend? Planiram već dugo, no nikako da odem' ili 'Hej, za  nekoliko tjedana naš omiljeni bend će održati koncert. Što kažeš na to da kupimo karte i idemo skupa?'. Neka pitanje upućeno simpatiji bude neobavezno, a istovremeno i dovoljno specifično.

2. Pitanje o ljubavnom statusu

Iako možda znaš odgovor na pitanje je li tvoja simpatija solo ili nije, svejedno izravno uputi to pitanje. Ako odgovori 'ne', pitaj ga što planira raditi kasnije. Ako tada primiš odgovor poput 'ne znam', slobodno mu ponudi svoje društvo. Ukoliko na pitanje o ljubavnom statusu odgovori potvrdno (prije nego što pobjegneš glavom bez obzira), nasmij se i reci: 'Oh, baš šteta. Mogli bismo se nekad družiti'. Na taj način svojoj simpatiji ćeš dati do znanja da ti paše njegovo društvo i da može računati na tebe. 

3. Družite se kao frendovi - a završite poput para

Ukoliko osjećaš simpatije prema dobrom frendu, dogovorite druženje, kao što to inače radite, no ovaj put mu reci da ti se zapravo sviđa na drukčiji način. 'Želim ti reći ovo jako dugo. Mislim da si užasno sladak i sviđaš mi se na taj poseban način. Ako ti ne osjećaš ništa takvo prema meni - sve je u redu. Možemo, kao i do sada, ostati dobri frendovi.' Neka tvoje priznanje bude slatko, normalno i s dozom sramežljivosti te mu definitivno daj do znanja da njegov negativan odgovor ne mora nužno biti kraj vašeg prijateljstva.

4. Izlazak s društvom

Izlazak 'jedan na jedan' može zaista biti zastrašujući. Zašto ne biste pozvali prijatelje? Pronađite zajedničku aktivnost poput odlaska u kino, na koncert ili neki party kao grupa prijatelja. U tom slučaju, mudro biraj koga ćeš pozvati od prijatelja na ovo grupno druženje da bi mogla imati situaciju pod kontrolom. Biraj mudro kako bi ti se otvorila prilika za malo solo vremena sa svojom simpatijom, savjetuje Seventeen.

5. Samouvjerenost

Iako je lakša solucija poslati poruku svojoj simpatiji, nego se suočiti s njom lice u lice - savjetujemo ti da ipak to učiniš. Uzdignute glave, uspravnog držanja i sa smiješkom na licu, svojoj simpatiji možeš već neverbalnim načinom dati na znanje da uistinu želiš solo trenutak s njim. Ako se bojiš da ćeš prilikom razgovora sa simpatijom totalno zablokirati, vježbaj svoj govor ispred ogledala ili u društvu prijateljice koja ti može dati dodatan savjet.

6. Daj mu na znanje da ti se sviđa

Tu i tamo ne bi bilo loše da svojoj simpatiji pošalješ poruku u trenutku kad pomisliš na njega, no iako većinu vremena jedino i misliš na njega, s porukama ne pretjeruj. Poruka sadržaja poput: 'Upravo sam na radiju čula xy pjesmu i odmah sam se sjetila tebe' može biti izvrstan početak, a na taj ćeš način svojoj simpatiji dati na znanje da razmišljaš o njemu. Ne bi bilo čudno da on nakon takve poruke počne razmišljati o tebi.

7. Pitaj ga za pomoć

Ukoliko tvoja simpatija 'rastura' matematiku, pitaj ga za pomoć pri učenju. On će se osjećati dobro zbog toga što si primijetila da posjeduje 'dar za matematiku', a tebi će učenje u njegovom društvu priskrbiti to solo vrijeme s njim koje tako dugo priželjkuješ. Ovakav primjer pomoći možeš iskoristiti za brojne druge predmete i aktivnosti.

8. 'Ukradi' mu majicu ili jaknu

Našla si se u društvu simpatije, a potom ti je postalo hladno. Pitaj ga da ti posudi svoju jaknu ili majicu ili, još bolje, kada tvoja simpatija vidi da se smrzavaš, sigurno će ti je sam ponuditi. Posuđena jakna ili majica može biti izvrsna izlika za novi susret. Nakon što mu vratiš njegovu majicu ili jaknu, pošalji mu poruku u kojoj ga pitaš je li kojim slučajem nešto tvoje ostalo u džepovima posuđenog odjevnog predmeta. Kada u džepu nađe tvoju porukicu na kojoj piše da ti se sviđa, tvoja simpatija će biti i više nego iznenađena.

9. Govor tijela

Kada se nađeš jedan na jedan sa svojom simpatijom, neka ne ostane samo na govoru. Tijekom razgovora dodirni mu ruku, ostvari eye kontakt, zagledaj se na trenutak u njegove usne, igraj se sa svojom kosom... To su mali zavodnički govori tijela koji ti mogu pomoći da tvoja simpatija shvati da nisi imuna na nju, a koji ti pritom pomažu da se stvari između vas nastave odvijati prirodnim putem.

10. Dopusti mu da te sam pozove na spoj 

Već se neko vrijeme nalaziš u društvu svoje simpatije te i sama primaš neke znakove da mu se sviđaš. U tom slučaju slobodno ga pitaj zašto te još nije pozvao van. Dečki znaju biti dosta sramežljivi u društvu osobe prema kojoj gaje simpatije i u većini slučajeva nisu sigurni osjeća li druga osoba isto što i oni.

11. Filmski maraton

Ne postoji osoba koja ne uživa gledajući neki dobar film. Gledanje filma u kinu također može biti zabavno, no još zabavnije bi bilo kad bi svoju simpatiju pozvala na filmski maraton u kućnoj atmosferi. Dok razgovaraš s njim, slobodno mu u razgovoru dobaci nekoliko filmskih naslova koje voliš. Ukoliko tvoja simpatija kaže da nije gledao niti jedan od spomenutih filmova, tada je pravo vrijeme za poziv poput: 'Pa možemo ih pogledati skupa.'

12. Izravan poziv na spoj

Zapamti - tvoja simpatija je samo ljudsko biće i iako na prvu loptu tvoje priznanje ili poziv na spoj mogu djelovati strašno, najgori scenarij koji se može dogoditi je primanje negativnog odgovora! Idući put kad sretneš svoju simpatiju pitaj ga ima li kakve planove za vikend i, ako nema, ne ustručavaj se pozvati ga na spoj na kojem ćeš mu priznati svoje osjećaje. On će cijeniti tvoju otvorenost, hrabrost i samouvjerenost.