'IGRE GLADI: ŠOJKA RUGALICA, 1. DIO'

Počinje odbrojavanje za novi nastavak filmskog hita

19.08.2014 u 14:51

  • +5

Igre gladi: Šojka rugalica 1.dio

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nemilosrdni Gadovi

Bionic
Reading

Fanovi filmskog teen serijala 'Igre gladi' nestrpljivo iščekuju novi nastavak 'Igre gladi: Šojka rugalica, 1. dio' koji u kina stiže u studenome

To je treći filmski nastavak prema istoimenim knjigama autorice Suzanne Collins koje je oduševile tinejdžere diljem svijeta.

Redatelj Francis Lawrence (nije u srodstvu s Jennifer Lawrence koja utjelovljuje glavnu junakinju) u intervjuu za Entertainment Weekly kaže da je pred Katniss Everdeen teško razdoblje.

'Katniss je u nezavidnoj situaciji. Ona je izbezumljena, zbunjena, bijesna', kaže redatelj filma. U trećem nastavku Katniss (Jennifer Lawrence) kreće sa stanovnicima panemskih Okruga u borbu protiv tiranije Capitola. Katniss će morati procijeniti kome na tom putu može vjerovati, a kome ne.

Već je najavljeno da četvrti film serijala, odnosno 'Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio', stiže u kina 2015. godine.

Dakle, ove godine u 'Igrama gladi', osim dobro poznatih glumačkih imena (Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Donald Sutherland, Woodey Harrelson, Jena Malone), vidjet ćemo i slavnu Julianne Moore te Natalie Dormer koja je dobro poznata fanovima serije Igra prijestolja kao ambiciozna Margaery Tyrell.

Sve u svemu, studeni će biti posve u znaku 'Igara gladi', jednog od najvećih filmskih fenomena nakon sage Sumrak

Inače, prošli je nastavak pod nazivom 'Igre gladi: Plamen' sjajno prošao i na modernim digitalnim platformama. Ne samo da je imao 40 posto bolju digitalnu premijeru od prvog nastavka, taj film je zabilježio najbolji prvi tjedan digitalne prodaje u povijesti Lionsgatea! Film je osvojio prvo mjesto gledanosti na svim velikim digitalnim platformama, uključujući iTunes, Xbox, Amazon, Vudu, Comcast Xfinity, Verizon FiOS, Google Play i Sony Entertainment Network.