SVAKA ČAST!

Sjajan uspjeh našeg benda u SAD-u!

24.07.2014 u 10:40

Bionic
Reading

Mladi hrvatski bend F5 može se pohvaliti nevjerojatnim uspjehom u SAD-u!

Nakon što je uvrštena na službenu listu pjesama koje se preporučuju za rotaciju na američkim radiostanicama Coast 2 Coast Mixtapes, pjesma 'Listen To' hrvatskog benda F5 osvojila je vrijedno priznanje i prvo mjesto u konkurenciji od 10 američkih bendova!

Američka promotivna glazbena platforma Coast to Coast Mixtapes ima sjajan doseg i utjecaj u glazbenoj industriji - odlično posjećen web site s više od 100 milijuna downloadova, digitalni časopis, suradnju s najboljim DJ-ima, glazbene blogove, godišnje glazbene konvencije i definitivno predstavlja jedinstvenu priliku za glazbenike svih urbanih žanrova da se pomoću njihovih preporuka afirmiraju na najvećem svjetskom tržištu. Nakon pomnog preslušavanja i ocjenjivanja, mladi hrvatski bend F5 i njegov prvi singl 'Listen To' uvrstili su na službenu listu pjesama koje preporučuju za vrtnju na američkim radiostanicama. Potom je uslijedila nevjerojatna vijest – prvo mjesto u konkurenciji od 10 američkih bendova, izuzetno priznanje i sjajna promocija!

'Nisam još uvijek uspio procesirati što se sve dogodilo, ali kako stvari stoje, dobili smo izvrsne kritike za spot i singl 'Listen To' na Coast 2 Coast Live|Interactive Showcase Events i osvojili prvo mjesto u konkurenciji od 10 američkih bendova. S prvim mjestom dobivamo članak u njihovom magazinu, promociju spota, pjesma će se vrtjeti na njihovim radiopostajama... Što to sve znači, pokazat će vrijeme. U svakom slučaju – jako smo uzbuđeni!', rekao je Robert Nappholz

Producent albuma i član benda Robert Nappholz dobitnik je diskografske nagrade Porin za produkciju albuma alternativne glazbe ('Idu Bugari' grupe Kawasaki 3p) 2010, a pjevačica Nikolina Kovačević zasigurno je jedan od najvećih talenata iz showa 'Hrvatska traži zvijezdu'.

'Oduševljena sam i mislim da je to sjajna prilika za bilo kojeg izvođača da na vrlo jednostavan način dopre do velikog broja ljudi, a najvažnije od svega jest da se radi o ljudima u cijelom svijetu, ne samo na jednom, ograničenom teritoriju. Što se lakše povezujemo, to smo bogatiji informacijama i lakše se razvijamo, napredujemo. Prekrasno!', rekla je Nikolina Kovačević.

F5 svoj je prvi singl 'Listen To' predstavio u sklopu kompilacije muzika360.com – platforme na kojoj su sve pjesme dostupne kao besplatan download kako bi novi i 'drugačiji' izvođači lakše došli do svoje publike bez obzira gdje žive i gdje se nalaze.

Proteklih godina F5 je redovito hvaljen zbog snažnih i uvjerljivih nastupa uživo, a osvježena postava priprema se za koncertnu promociju novog albuma. Članovi grupe F5 su, uz Nikolinu (vokal) i Roberta (klavijature), Mirko Kolovrat (gitara), Jakov Kolega (bas) i Filip Hrelja (bubnjevi). F5 je tako i u ovom slučaju svojom hipnotičkom atmosferom osvojio ljubitelje dobre glazbe i funky groovea