MALI PODSJETNIK

Što morate ponijeti na ljetovanje

31.07.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Uf, pripreme za odlazak na ljetovanje znaju biti vrlo stresne

Prije svega, dobro je napraviti popis stvari koje moraš ponijeti jer to će ti olakšati pakiranje.

Ako si luda za kozmetikom pa čak i na nekoliko dana odmora nosiš neseser veličine omanjega kofera, razmisli o tome da je ljeto vrijeme kad i koža zaslužuje predah od preparata koje nemilice nanosimo tijekom cijele godine.

Evo što se mora naći u tvojoj kozmetičkoj torbici:

- kvalitetna krema ili losion za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom
- mlijeko za njegu kože nakon sunčanja koje se lagano upija i hidratizira kožu
- balzam za usne kako bi se spriječilo isušivanje
- britvica i pjena za brijanje ili krema za depilaciju
- svjetlucavi losion kako bi preplanula koža zablistala

Ne zaboravi ni na: šampon, balzam za kosu (najsretnije rješenje su proizvodi '2 u 1' koji štede prostor), češalj ili četku, kopče i gumice za kosu, kremu za lice, mlijeko za čišćenje lica i šminku u razumnim količinama (korisni su npr. multifunkcionalni proizvodi  '3 u 1' ili '2 u 1).

Putnu garderobu prilagodi mjestu u kojem ljetuješ. Iako ti se čini da će ti hrpetina odjeće koju si jedva nagurala u ruksak ili torbu dobro doći, budi praktična i nemilosrdno odstrani višak jer ćeš se samo bespotrebno opteretiti. Ionako ćeš najveći dio dana provoditi u badiću ili haljinicama za plažu. Zato ponesi nekoliko ljetnih haljina, vruće hlačice (ili minicu), nekoliko majica, donje rublje, čarape, ručnik, dva badića te nešto svečanije za izlaske.

Odaberi odjevne predmete u kojima se dobro osjećaš i koje možeš lako kombinirati – neka ti to bude misao vodilja. Svakako ne zaboravi udobne japanke ili natikače za plažu te veliku torbu. Neka se u tvoj torbi nađe vesta ili laganija jakna te tenisice koje ne propuštaju (u slučaju ako pada kiša). Naravno, i ručnik za plažu.

Naravno, ne smiješ zaboraviti ni četkicu za zube i pastu, a zgodna stvar su i putna pakiranja proizvoda koja štede prostor, a potrošene bočice čak možeš kasnije ponovno napuniti. Među stvarima za put trebale bi se naći i vlažne maramice te ulošci ili tamponi.

Kad je riječ o njezi tijela, na popisu se mora naći i mlijeko za tijelo, dezodorans, lagani ljetni parfem (super stvar su oni u posebnom 'putnom' pakiranju) i pribor za njegu noktiju (škarice, rašpica i pinceta, aceton, vata i lak za nokte).

Ako nešto i zaboraviš, ne dopusti da ti to pokvari putovanje i boravak na moru. Najvažnije je da se odlično provedeš i zabaviš. I sretan put!