'JA VOLIM ŽIVOTINJE'

Gradi se utočište za zlostavljane životinje u Hrvatskoj

04.09.2009 u 07:18

Bionic
Reading

Kampanja 'Ja volim životinje' ide dalje. Nakon pjesme 'Nema isprike' i otvaranja humanitarnog telefona, sredstva koja su prikupljena na ovaj način iskoristit će se za izgradnju prvog utočišta za zlostavljane životinje u Hrvatskoj

Izgradnja za cilj ima ispunjavanje uvjeta potrebnih za registraciju utočišta i pružanje doma spašenim životinjama kojima treba doživotna skrb. Utočište je dobilo ime Ianua (Janua) prema rimskoj riječi vrata. Ovime se simbolično želio prikazati ulaz u utočište životinjama kojima je pomoć nužna, ali i ulaz ljudima koji žele promijeniti svoj stav i odnos prema drugim vrstama i odreći se specističkog načina razmišljanja.

Karantena i još jedna nastamba su izgrađene, a obnovljeno je i crpilište vode za životinje, dok je još potrebna izgradnja ograde i dezinfekcijske barijere da bi utočište za životinje Ianua moglo predati zahtjev za registraciju.

U izradi je i službena web stranca, a utočište Ianua predstavit će se 18. rujna 2009. na ZeGeVege festivalu održivog življenja.

Otvoren je i žiro račun 2360000-1102075266 na koji se mogu uplatiti donacije nužne za nastavak radova. Pored novčanih donacija, dobrodošle su i donacije u robi ili usluzi pa se mogu javiti i građani koji žele donirati građevinski materijal, alate, boje, lakove i sve ostalo što može poslužiti kod izgradnje i održavanja, obrade zemlje te hranjenja i njege životinja.