ZNAK MJESECA

Djevice - odmjerene, racionalne i disciplinirane

02.09.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Vladavina Djevica, šestog po redu horoskopskog znaka, trajat će do 22. rujna, a osobe rođene u ovom znaku odlikuje analitičnost, promišljenost, izuzetna preciznost, urednost, točnost i odmjerenost

U ovom su astroznaku znaku rođene su mnogi poznati showbizzeri među kojima su popularne pjevačice Beyonce Knowles i Pink, Blake Lively (Serena Van der Woodsen iz hit teen serije 'Gossip Girl'), mladi glumac Chad Michael Murray najpoznatiji po ulozi u seriji 'One Tree Hill', glumica Rachel Bilson (The O.C.) te holivudske zvijezde Cameron Diaz, Keanu Reeves, Adam Sandler, Salma Hayek, Ryan Phillippe, Tom Felton, odnosno Draco Malfoy iz filmskog serijala o Harryju Potteru, Jason Priestly (TV serija 'Beverly Hills'), komičar Jack Black, Rose McGowan, nekadašnja dječja filmska nada Macaulay Culkin, jetseterica Nicole Ritchie i drugi.

Djevica je jedini znak u zodijaku koji predstavlja žena, a element ovog astro je zemlja.

Okolina ih obično doživljava kao racionalne, uredne, realne, razumne i pedantne osobe koje nerijetko imaju sjajne diplomatske vještine i organizatorske sposobnosti.

Drže do reda, marljive su i odmjerene, vode računa o detaljima i sitnicama, a kako ih karakterizira radoznali duh imaju izraženu potrebu za učenjem i obrazovanjem. Djevice stoje čvrsto na zemlji, stvari vide onakvima kakve one doista jesu, a detalje razrađuju do najmanje sitnice. Oprezne kakve jesu, prijatelje biraju vrlo pažljivo i racionalno. Iako su ljubazne u ophođenju s drugim ljudima, vole kritiku i u tome znaju pretjerati.
Osobe rođene u ovom znaku ponekad su sklone pesimističkom i melankoličnom raspoloženju. Uživaju u lijepim stvarima premda su Djevice vrlo promišljene kad je u pitanju raspolaganje novcem.

KAKVE SU U LJUBAVI

Djevice nisu zaljubljive i vrlo rijetko će se zaljubiti u tolikoj mjeri da im ta ljubav zamagli sposobnost logičkog razmišljanja.
Vrlo su realne što katkad zna povrijediti njihove partnere. Djevice obično imaju dosta visoke kriterije: sigurnost, urednost, točnost, povjerenje, umjerenost, razumnost i smisao za analizu. Nerijetko svoje emocije i strasti drže pod strogom kontrolom, a one kojima slijepa zaljubljenost, vrela strast i pretjerana romantičnost pomute razum, smatraju neozbiljnima i nezrelima.
Djevice dobro vladaju svojim osjećajima no uvijek su spremne na različite mentalne testove, provjere i analize.
Teže savršenstvu, što traže i od svog partnera/partnerice a osobama rođenima u ovom znaku vrlo je bitan vanjski izgled odabranika/odabranice njihova srca.

SVE O DJEVICAMA:

Vladajući planet: Merkur
Boja: sve nijanse zelene, smeđa ili boje zemlje
Dragi kamen: smaragd
Metal: živa, aluminij, nikal
Cvijet: cvijeće živih boja, neven, tratinčica
Životinja: domaći ljubimci, mravi, kornjača, pas
Voli: književnost, prirodu, putovanja, analizu, računanje, red, preciznost
Idealna zanimanja: kirurg, vojnik, pomorac, botaničar
Sretni brojevi: 2, 5 i 7
Slaže se s: Jarcima i Bikovima
Suprotan znak: Ribe
Idealan dar: nešto korisno za zdravlje