Teen VELIKA BRITANIJA

Svaku treću tinejdžericu seksualno zlostavljao dečko

  • Autor: E. K.
  • 1.9.2009 12:41:17
  • 1.9.2009 12:00:00

Najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je šokantne rezultate - svaka treća tinejdžerica je bila izložena seksualnom zlostavljanju u vezi

Mnoge su ispitane djevojke rekle da su ih njihovi dečki primorali na neke oblike seksualnog kontakta, dok je svaka šesnaesta tinejdžerica u dobi od 13 do 17 godina priznala da je bila silovana u vezi, stoji u istraživanju Britanske udruge za prevenciju nasilja nad djecom.

Istraživanje je pokazalo da je četvrtina ispitanih djevojaka doživjela nasilje u vezi.

Ovi su rezultati potaknuli kampanju za pomoć djevojkama u nasilničkim vezama da bi se oduprle pritiscima na stupanje u seksualne odnose

Unatoč desetljećima feminizma, ispitane su djevojke rekle da su trpile zlostavljanje jer su bile uplašene, osjećale su se krive ili su se bojale da će izgubiti dečka, prenosi Daily Mail. Istraživanje je pokazalo i da su djevojke iz obitelji u kojima je bilo nasilja pokazivale veću sklonost da i same pronađu partnere koji će ih fizički zlostavljati.

Prema riječima profesora s bristolskog sveučilišta Davida Berridgea, istraživački tim bio je iznenađen spoznajom da nasilje u vezama počinje u tako ranoj dobi, dodavši da je riječ o vrlo ozbiljnom problemu.

U ovom istraživanju, provedenom od strane Britanske udruge za prevenciju nasilja prema djeci i Sveučilišta u Bristolu, ispitano je više od 1300 mladih širom Velike Britanije.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više