Teen PROJEKT ZELENE AKCIJE

Otvara se prva Biciklopopravljaona

  • Autor: tportal.hr
  • 26.8.2009 15:16:07
  • 26.8.2009 15:00:00

Biciklopopravljaona, jedinstveni servis za bicikle u kojem će građani uz pomoć dežurnih volontera moći besplatno sami popraviti svoj bicikl, svoja vrata otvara sutra u Zagrebu

Ova akcija Zelene akcije održat će se u četvrtak, 25. kolovoza od 18 do 21 sat u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1 u Zagrebu.

Projekt je pokrenula Zelena akcija, a osim što će svi moći svoje omiljeno i ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo dovesti u red, posjetitelji će moći pogledati izložbu fotografija koju su povodom prošlogodišnjeg Dana bez automobila osmislili članovi Udruge mladih muzeologa – Kontraakcija, a u 19 sati održat će se i projekcija filmova koji se bave biciklizmom i urbanim planiranjem usklađenim s potrebama ljudi i okoliša.

Svrha Biciklopopravljaone je pružiti svima zainteresiranima prostor, alate i savjete koji bi im omogućili da sami poprave svoj bicikl. Vlasnici bicikla će u Biciklopopravljoni moći pronaći neke od teže dostupnih alata, a jednom tjedno i volontera koji će im pomoći u rješavanju kvarova koje ne znaju otkloniti sami.

Korištenje Biciklopopravljaone bit će besplatno za sve, no korisnici će morati sami kupiti sve dijelove koje na njihovom biciklu treba zamijeniti. Biciklopopravljaona s druge strane pruža prostor, mogućnost korištenja alata i pomoć dežurnog volontera. Prostor Biciklopopravljaone i biciklistički alati koji se tamo nalaze biti će građanima dostupni svakog radnog dan od 10 do 16 sati. Svake srijede od 17 do 20 sati građani će u Biciklopopravljaoni moći pronaći volontera spremnog da im pomogne s problemima koje ne znaju riješiti sami.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više