PRAVILNA NJEGA

Neka vaša koža blista i nakon ljeta

25.08.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon ljeta koži je potrebna posebna njega, s naglaskom na hidrataciju, da bi se što duže zadržala njena elastičnost i mekoća

Iako stalno slušamo o štetnosti pretjeranog izlaganja UV zrakama koje su najveći krivci za pretjerano starenje kože, još uvijek se puno manje cura povodi za trendom blijede puti, zaštitnog znaka glumica Nicole Kidman, Renee Zellweger, manekenke Lily Cole ili kraljice burleske Dite Von Teese. Ako želite što duže sačuvati preplanulost, tajna je u pravilnoj njezi i hidrataciji. Na taj način ćete uspjeti sačuvati tamniju put te izbjeći ljuštenje i slične probleme.
Naime, kada koži nedostaje vode ona se sporije obnavlja, a na površini postaju sve vidljiviji tragovi isušenosti.

Kada je riječ o sredstvima za tuširanje, birajte one čiji je pH bliži prirodnom pH-u kože, sa što većim postotkom antioksidansa ili ekstrakta lavande, aloe vere i drugog bilja koje dubinski hidratizira kožu.

Nakon tuširanja kožu lagano posušite ručnikom i nikada nemojte zaboraviti obilato nanijeti kvalitetan losion ili gel za tijelo.

Ako vam se koža počne ljuštiti nakon što se vratili s mora, najbolje je posegnuti za masnijim uljem koje će barem na neko vrijeme spriječiti pojavu dosadnih mrlja koje nam uvijek zadaju puno muke.

Sjajna stvar koja može pomoći da se riješimo mrtvih stanica s površine kože izmučene ljetovanjem je piling, no nakon njegova korištenja ne zaboravite na mlijeko ili ulje. Piling će površini kože vratiti glatkoću, mekoću i elastičnost. Osim toga, pomoći će joj da uspostavi narušeni ritam ujednačenog obnavljanja. Redoviti piling jednom tjedno je najbolje sredstvo koje će koži vratiti sjaj, spriječiti ljuštenje i perutanje te sačuvati dugo ujednačenu boju.

Iako mnoge cure u želji da što duže zadrže preplanulost nakon ljetovanja odmah jure u solarij, stručnjaci smatraju da je to nepotreban šok za suncem izmučenu kožu pa savjetuju korištenje kreme za samotamnjenje ili bronzere.

Nikako ne treba zaboraviti ni na njegu osjetljive kože, lica, vrata i dekoltea, koju treba svakodnevno obilato nahraniti hidratantnim kremama jer koži treba osigurati dovoljno vlage, koja je učvršćuje i štiti. Važno je podsjetiti da dnevna hidratantna krema obavezno mora imati i visoki zaštitni faktor budući da je to najbolji način da što duže zadržite mladenački ten. Ne zaboravite da čak i masna koža može dehidrirati pod utjecajem jakog sunca i vjetra, pa je i njoj potrebna hidratacija.
Naravno, kožu treba njegovati i iznutra pa pijte dovoljno tekućine, najbolje vodu, i to barem litru i pol dnevno.