LJEPOTA JE...

Padaju li dečki samo na savršena tijela?

15.08.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Mnoge se cure katkad zapitaju, premda same znaju da za takav strah nema previše osnova, hoće li se svidjeti nekom dečku ako nemaju savršene tjelesne proporcije

Tinejdžerice su svakodnevno izložene imperativu da budu što vitkije, pa mogu postati preopterećene tim idealom ljepote i pomisliti da nikad neće imati sreće u ljubavi ako ne izgledaju poput ljepotica s naslovnica. Prije svega, vrlo je mali broj djevojaka građen poput manekenki ili showbizzerica, a osim toga vitko tijelo i ljepota nisu nikakva prednost niti jamstvo za sreću u ljubavi. Halle Berry, jedna od najljepših žena Hollywooda koju je priroda obdarila tijelom na kojem bismo joj sve pozavidjele, doživjela je puno ljubavnih razočaranja i tek u 40-ima je pronašla idealnog partnera.

Stara izreka kaže da je ljepota u oku promatrača, a osim toga (na svu sreću) ukusi su različiti. Uostalom, kad pogledate oko sebe, ne izlaze svi dečki samo sa savršeno građenim ljepoticama, iako, naravno, ne mogu ne prokomentirati ponekad zanosna tijela manekenki Gisele Bundchen, Heidi Klum ili Agyness Deyn.

Naravno, postoje dečki koji žele biti samo s dugonogim ljepoticama i gledaju samo visoke mršavice, no puno više je onih kojima se sviđaju cure s oblinama.

Osim toga, ne treba previše objašnjavati da je apsolutno jasno da se neka veza ne može temeljiti samo na nečijem izgledu. OK, priznajemo da atraktivna cura može privući više kandidata, no ako im nije zanimljiva, ako se ne izrode kakve zajedničke teme ili ako ne postoji 'ono nešto', ljepota tu više nije presudna.

Štoviše, dečki se zaljubljuju u djevojke u čijem im je društvu lijepo, iako se izgledom ponekad nimalo ne uklapaju u njihov zamišljeni ideal. Kad se netko zaljubi više ni ne primjećuje sitne nesavršenosti najdraže osobe i ona mu postaje lijepa. Iako se ponekad drugi pitaju što je netko vidio u svojoj partnerici i kako se mogao zaljubiti, najbolji je odgovor možda u izreci da je ljubav slijepa jer mane onih koje volimo jednostavno ne doživljavamo.

Staro je pravilo da ako volite same sebe takve kakve ste, zavoljet će vas i drugi - a onima koji vas vole uvijek ćete biti lijepi.

Dakle, bez brige ako nemate duge noge ili gipka tijela poput Adriane, Doutzen, Mirande, Darije, Lily ili Natalije (nerijetko su njihove fotografije i kompjutorski dotjerane), jer ako se dobro osjećate u svojoj koži, to će i drugi prepoznati. Vjerojatno ste se same zapitale kako su neke cure sasvim prosječnog izgleda i nimalo manekenskih tijela dečkima toliko neodoljive i seksi – naravno, njihovo tajno oružje je u samopouzdanju. Ako stalno razmišljate o svojim manama, nećete zračiti zadovoljstvom već negativnom energijom koja nije nikome privlačna. A onoga trenutka kad postanete privlačne sebi, rado će vam prilaziti i drugi, kako oni koji traže prijateljstvo, tako i oni koji bi željeli nešto više.