OTKAČEN DO DASKE

Sacha Baron Cohen – pet stvari koje sigurno ne znate

27.07.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Sacha ima 37 godina i jedna je od najpoznatijih faca iz Hollywooda. Ako ga ne obožavaju, onda ga ne mogu smisliti, ali jedno je sigurno – gotovo i nema osobe koja nije čula za njega

Svjetskim kinima žari i pali njegova komedija 'Bruno' inspirirana svijetom mode, a nedavno smo pisali o tome da je puštena light verzija samo za tinejdžere.

Sacha je studirao povijest na Cambridgeu, a iz tog ga razdoblja znaju kao tihog i studioznog momčića. Dakle, sušta suprotnost onome što je danas.

Još je u školi nastupao na predstavama i nitko nije smatrao da ga čeka blistava glumačka karijera.

SACHA JE BIO MODEL

Iza pomalo tupavog izgleda Borata, Alija G-ja i Brune zapravo se krije zgodan muškarac. Naime, prije nego se počeo baviti glumom, Sacha je radio kao maneken i pojavio se u nebrojenim modnim magazinima. Zapravo, ovo mu je iskustvo poslužilo kao odlična podloga za 'Brunu'.

SACHINO POJAVLJIVANJE NA MTV MOVIE AWARDSIMA 2006. KASNIJE JE IZREZANO

Tada je bio popularan kao Borat i nazočne je pozdravio ovako: 'Dobra večer, gospodo i prostitutke!' Nakon toga je komentirao Jessicu Simpson rekavši da mu se sviđaju njezine usne koje vidi kroz njezine hlačice. Ovo se moglo vidjeti samo u izravnom prijenosu, a kasnije, za sva ostala repriziranja je izrezano.


Sacha kao Bruno
BORATOV KAZAHSTAN JE ZAPRAVO RUMUNJSKA

U hitu 'Borat' film prvo prati glavnog lika u njegovom selu u Kazahstanu. Međutim, ove su scene zapravo snimljene u Rumunjskoj, u romskom selu Glod, čije se ime može doslovno prevesti kao 'blato'. Stanovnici kažu da su za snimanje dobili po šest dolara svaki, a rečeno im je da se to snima dokumentarac o njihovom teškom životu. Nakon što je film snimljen i emitiran, dva su stanovnika sela podigla tužbu i tražila 30 milijuna dolara, ali je ona, naravno, odbačena na sudu u New Yorku.

SACHA JE NOMINIRAN ZA NAGRADU U KAZAHSTANU

Nakon što je Borat stekao veliku popularnost, vlasti u Kazahstanu su ga kritizirale zbog načina na koji je prikazao njihovu zemlju. Zato je bilo gotovo nemoguće ono što se dogodilo 2006. Tada je ondašnji pisac Sapabek Asip-uly predložio da se jedna poprilično ugledna nagrada dodijeli upravo Sachi. Osim toga, i kazahstanski predsjednik je ovo podupro te dodao da je Sacha popularizirao njegovu zemlju kao nitko prije.

POLICIJA JE IMALA POSLA

Za vrijeme snimanja 'Borata', policija je pozvana čak 91 put zbog remećenja javnog reda i mira.

Osim toga, osim što su Sachu tužili iz Rumunjske, tužilo ga je još mnoštvo drugih ljudi koji su se pojavili u filmu, a glavni im je argument bio da su ispali idiotima na velikom filmskom platnu. Suci su sve to odbacili argumentom – ako se pojaviš ispred kamere, ne znači da automatski moraš ispasti dobro!