Teen PREVIŠE TIPKANJA

Tinejdžeri zbog elektroničkih uređaja imaju zdravstvenih problema

  • Autor: Maka
  • 23.7.2009 8:45:04
  • 23.7.2009 7:31:00

Istraživanje provedeno u Kaliforniji pokazalo je da današnji tinejdžeri zbog mobitela, kompjutora i televizora ne spavaju dovoljno i zato imaju zdravstvenih problema

'Prije se išlo spavati čim sunce zađe, a danas se tinejdžeri zatvaraju u svoju sobu i ostaju budni do duboko u noć gledajući u računalo ili televiziju ili razmjenjujući SMS poruke', kaže liječnica Myrza Perez, koja je provela istraživanje.

U sitne noćne sate tinejdžeri dobivaju poruke na mobitel i bude se kako bi na njih odgovorili, što im ometa normalan san.

Zbog svega ovoga, razvijaju se razni poremećaji kao što su glavobolje, gubitak koncentracije, stalni osjećaj umora, ali i hiperaktivno ponašanje. Za ovo nema nekog lijeka koji bi liječnik mogao prepisati, osim preporučiti da se svi uređaji ugase kada se ide spavati.

Sedamnaestogodišnja Mikaela Espinoza najčešće je u isto vrijeme slala poruke preko interneta i razgovarala ili tipkala na mobitel. Nakon nekog vremena dobila je teške glavobolje, a nakon liječničkog pregleda dijagnoza je bila – glavobolja je uzrokovana prečestim tipkanjem i boravkom pred računalom i mobitelom.

Američki liječnici imaju sve veći broj upravo ovakvih tinejdžera pacijenata.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više