MALI VODIČ ZA DEČKE

Kako se pripremiti za prvi spoj?

03.08.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Ljeto je, vrijeme ljubavi i velika je vjerojatnost da ćeš baš ovog ljeta izaći na famozni prvi spoj. Stoga se trebaš dobro srediti kako bi i tebi i djevojci s kojom ćeš se naći ostao u lijepom sjećanju

Na prvom spoju trebaš ostaviti dobar dojam. Istraživanja su pokazala da, osim onoga što bilježimo okom, i miris u svemu igra veliku ulogu.

Stoga je prvi korak dobro tuširanje. Izaberi gel ili sapun s ugodnim mirisom. Bilo bi dobro i oprati kosu. Nakon toga ne zaboravi brijanje, ako si već započeo s tim, a onda i pranje zuba. Ne zaboravi podrezati nokte, a posebno je važno očistiti nečistoću ispod noktiju.

I još jedna sitnica – odlučiš li obuti otvorenu obuću, kao što su japanke i sandale, nikako nemoj zaboraviti podrezati nokte na nogama. Ne treba posebno objašnjavati da dugi nokti na nogama nisu nimalo privlačni curama!

Namjesti frizuru. U tome će ti pomoći gel ugodnog mirisa.

Potom nanesi dezodorans. Izaberi lagan i ugodan miris i sjeti se da od jakih i teških mirisa u vrelim ljetnim noćima nekome zna i pozliti. Dezodorans je najbolje raspršiti po sebi odmah nakon tuširanja, dok si još bez odjeće. Na odjeću ga nije dobro stavljati jer može ostaviti mrlje.

Prije nego što kreneš, ne zaboravi žvakaću gumu

Nakon higijenskih osnova, kreće oblačenje. Budući da je ljeto, dobro je izabrati klasične komade odjeće – majicu i traperice ili majicu i kakve kratke hlače. Dakako, odjećom možeš istaknuti svoj stil, npr. rokerski, sportski i slično.

Prije prvog spoja trebao bi malo ispitati situaciju odnosno promotriti svoju pratilju. Što ti se čini – je li ona šminkerica ili jednostavna djevojka iz susjedstvaNaime, ako se ušminka u crnu haljinicu i visoke pete, a ti stigneš u trapkama i sportskoj majici s natpisom 'Hrvatska', sigurno je da nećete djelovati baš kompatibilno.

Za kraj ti još samo treba dobar plan
. Isplaniraj kamo ćete na piće, kuda ćete prošetati, što ćeš je pitati kako bi razgovor tekao. To je nužno jer vjerojatno još ne poznaš dobro svoju pratilju i ne znaš kako će se stvari razvijati. Sretno!