ROBERT PATTINSON:

'Moja manekenska karijera nije dugo trajala'

15.12.2008 u 13:00

Bionic
Reading

Robert Pattinson, 22-godišnja zvijezda 'Sumraka' i novi miljenik tinejdžerica, otkrio je kako njegov izlet u manekenske vode nije bio duga vijeka

Mladi britanski glumac Pattinson koji se proslavio ulogom Cedrica Diggoryja u 'Harryju Potteru' ispričao je za magazin Closer o svom pubertetskom razdoblju kada je imao puno ponuda za manekenstvo jer je bio androgina izgleda, nježan i visok poput djevojke.

Međutim, kada je sve počeo više nalikovati na muškarca, odjednom je bilo sve manje manekenskih angažmana.

'U to vrijeme, modni dizajneri na revijama su voljeli vidjeti samo dečke koji izgledaju poput djevojaka, nježne i visoke. No čim sam počeo izgledati poput pravog muškarca, nisam više dobivao manekenske ponude. Mislim da je to bila najkraća manekenska karijera u povijesti', sjeća se Robert kojeg zbog uloge tajanstvenog Edwarda Cullena u filmu Sumrak gdje god da se pojavi prate horde opčinjenih obožavateljica.

'Najupornije pokušavaju otkriti u kojem hotelu sam odsjeo, pitaju me da ih ugrizem ili mi žele dotaknuti kosu. I sve cijelo vrijeme vrište! Zbilja nisam mislio da će to sve tako izgledati i još uvijek ne mogu vjerovati', rekao je Robert kojeg su neki kritičari proglasili i novim Judeom Lawom.

Pattinson, koji je za ovu ulogu izabran na audiciji između 3.000 kandidata, našao se i na listi najseksipilnijih muškaraca u 2008, a u posljednje vrijeme ga mediji povezuju sa supermodelom Annelyse Schoenberger, što će sigurno rastužiti njegove brojne obožavateljice.