'MLADI MJESEC'

Nastavak 'Sumraka' režira Chris Weitz

15.12.2008 u 07:00

Bionic
Reading

Dok domaći fanovi kultnog filma 'Sumrak' nestrpljivo odbrojavaju dane do hrvatske premijere, već je odlučeno tko će režirati drugi nastavak filmske priče o Belli i Edwardu 'Mladi mjesec' (New Moon)

Nakon što su redateljici 'Sumraka' Catherine Hardwicke iz studija Summit Entertainment priopćili da više neće biti uključena u daljnje filmske projekte vezane uz ekranizacije knjiga Stephenie Meyer, već je pronađena zamjena - Chris Weitz ('Zlatni kompas').

Osim 'Zlatnog kompasa' Weitz je dosad režirao 'Američku pitu' i 'Sve zbog jednog dječaka'.

'Ovo je zadatak koji sam vrlo ozbiljno shvatio i potrudit ću se da film ne razočara obožavatelje knjiga Stephenie Meyer', poručio je Weitz.

'Sumrak' u naša kina stiže za Božić, a film u kojem glavne uloge igraju Robert Pattinson (Edward) i Kristen Stewart (Bella) samo je u prvom vikendu prikazivanja na američkom box officeu zaradio 70,55 milijuna dolara. To je ujedno bilo i najbolje filmsko otvaranje nakon velikog uspjeha 'Viteza tame' koji je u prvom vikendu prikazivanja u srpnju zaradio 158 milijuna dolara.

U središtu filmskog zapleta je povučena tinejdžerica Bella koja se zbližava s Edwardom Cullenom i upoznaje njegovu tajanstvenu obitelj.