PRIPREME ZA LJETOVANJE

Što moraš imati u ljetnoj kozmetičkoj torbici

29.07.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Iako se svi veselimo ljetnim praznicima i zasluženom odmoru, priprema za putovanje zna zadati prilične velike glavobolje, posebno kad je riječ o kozmetičkoj torbici u kojoj se katkad zna nakupiti velika količina nepotrebnih stvari. Možda ti u tome pomogne i naš mali podsjetnik neophodnih kozmetičkih potrepština

Ako si ovisnica o kozmetici i obično na ljetovanje nosiš kozmetičku 'torbicu' veličine omanjega kofera, ljeto je ipak vrijeme kad se i tvoja koža mora odmoriti od preparata koje nemilice nanosimo tijekom cijele godine.

Vjerujemo da već imaš svoj način pakiranja, no koristan savjet napraviti popis obaveznih proizvoda koje moraš imati u svojoj make-up torbici. Među njima se svakako moraju naći:

1.kvalitetna krema ili losion za sunčanje sa zaštitnim faktorom 15+ ako si prirodno tamnije puti ili krema sa zaštitnim faktorom 30+ ako imaš osjetljivu kožu koja teže tamni i vrlo lako pocrveni
2.mlijeko za njegu kože nakon sunčanja koje se lagano upija i hidratizira kožu
3.balzam za usne kako bi se spriječilo isušivanje
4.britvica i pjena za brijanje ili krema za depilaciju
5.svjetlucavi losion kako bi tvoja preplanula koža zablistala

U kozmetičku torbicu mora stati i šampon, balzam za kosu (najsretnije rješenje su proizvodi 2 u 1 koji štede prostor), češalj ili četka, kopče i gumice za kosu, krema za lice, mlijeko za čišćenje lica i šminka u razumnim količinama (korisno je nabaviti univerzalne proizvode koji mogu raditi nekoliko stvari odjednom, poput rumenila koje je i ruž, ali i sjenilo). Prilikom pakiranja torbe, nastoj uzeti samo one proizvode koje svakodnevno koristiš da ne bi vukla nepotrebne stvari.

Ne smiješ zaboraviti ni četkicu za zube i pastu, a zgodna stvar su i prigodna mala putna pakiranja proizvoda koja štede prostor, a potrošene bočice čak možeš kasnije ponovno napuniti. Naravno, među stvarima za put trebale bi se naći i vlažne maramice te ulošci ili tamponi.

Kad je riječ o njezi tijela, na popisu se može naći i mlijeko za tijelo, dezodorans, lagani ljetni parfem i pribor za njegu noktiju (škarice, rašpica i pinceta, aceton, vata i lak za nokte). I sretan put!