LJUBAV JE U ZRAKU

Ljetne avanture - za i protiv

31.07.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Ljetne romanse, obično kratke i intenzivne, vrlo su primamljive. No oni koji su se upustili u takvo što ili su bili u situaciji da samo pomisle na to, dobro znaju da ljetne ljubavi donose i neke dvojbe

Vjerojatno nema osobe koja nije doživjela ljetnu avanturuili barem maštala o takvom iskustvu. Što je tako privlačno u ljetnim avanturama? Opušteni ste, uživate u svemu što vas okružuje i zabavljate se - ljubavni zov može vas opiti brže nego što možete pretpostaviti. Obično imate tjedan-dva koje možete provesti zajedno, tako da se u romansu upuštate bez većeg razmišljanja i uobičajenih analiza.

Osim što se najčešće događaju izvan mjesta stanovanja, donose okus nečega novog i daju nam dojam da smo proživjeli drugačije, nezaboravno iskustvo. Ljetne avanture se zauvijek pamte, a nakon ljeta su i neizbježna tema za prepričavanje u društvu.

Ljetne avanture su ujedno i velik test za svježe parove koji se rastaju preko ljeta, jer preživjeti tu razdvojenost i mnoga ljetna iskušenja nije nimalo lak zadatak. Bez obzira na to završava li vaš ljubavni ljetni film s 'kraj' ili s 'nastavit će se' - romantične ljetne uspomene sigurno će i u hladnim jesenskim ili zimskim noćima izmamiti sjetan osmijeh na lice.

Razmotrili smo nekoliko mogućih situacija:

ŠTO NAKON ROMANSE?
Ljetne ljubavi predstavljaju kratkotrajno zadovoljstvo i pružaju ugodno sjećanje. Što je tu je - bilo je lijepo dok je trajalo. No ako ste uvjereni da je ta osoba vaša srodna duša, situacija se dodatno komplicira. Ljeto je ipak prekratko da biste doista upoznali nekoga pa vidite samo njegove ili njezine pozitivne strane. Da ste se možda upoznali u vlastitom gradu, vjerujemo da biste otkrili da ta osoba i nije tako dobra kakvom se učinila.

Veze na daljinu uglavnom teško opstaju, posebno ako se temelje na dvotjednoj ljubavi na moru. No ne isključujemo mogućnost da se doista radi o vašoj srodnoj duši, pa ako uložite puno napora, možda vaša veza uspije. Uostalom, barem danas postoji sva sila sredstava i uređaja za komunikaciju (SMS, e-mail, MSN, Skype, G-talk, mobiteli, FaceBook, MySpace, spomenimo samo neke), a i putovanja više nisu tako naporna. Tko kaže da vaša srodna duša mora biti iz istog mjesta kao i vi?

ŽELITE SE UPUSTITI U AVANTURU, ALI NISTE SIGURNI? Ljeti se sve čini drukčije, ljepše i čarobno. Nema ničeg lošeg u upoznavanju novih ljudi, sklapanju novih prijateljstava i, na kraju krajeva, u romantičnom odnosu s nekim tko vam se jako sviđa, pri čemu morate pripaziti na one standardne stvari (dođe li do vođenja ljubavi, ne zaboravite na zaštitu!). Ljetne romanse su, međutim, škakljiva stvar ako ste već u vezi, a zbog ljetovanja na različitim mjestima odmor provodite razdvojeni. Iskušenja su tu! Možda ste se dogovorili da nemate nikakve obaveze, a možda podrazumijevate obostranu vjernost. Stoga dobro razmislite želite li izigrati povjerenje partnera zbog kratkotrajne ljetne romanse.

ŠTO AKO SU MOJ DEČKO ILI CURA IMALI AVANTURU? Evo nekih znakova koji mogu signalizirati da je vaš partner imao ljetnu romansu. Osjećate da nešto ne štima u vašoj vezi? Zove li vas manje nego prije? Pronalazi li razloge da se ne vidite, a prije ste bili nerazdvojni? Je li vaš partner bio tamo gdje je rekao da će biti? Kada njega ili nju zovete u uobičajeno vrijeme, većinom ih nema kod kuće? Kada ste ipak zajedno ponašaju li se distancirano ili pak mnogo prisnije nego obično? Jesu li vaši prijatelji primijetili njeno ili njegovo neobično ponašanje? Je li ih netko vidio s drugom ili s drugim? Djeluju li odsutno kad su s vama? Ako ste odgovorili s 'da' na više od četiri pitanja, velika je vjerojatnost da vas partner vara i čeka vas ozbiljan razgovor.