LIJEPA I NA VRUĆINAMA

Ljetni make-up trendovi za tinejdžerice

21.07.2009 u 07:07

Bionic
Reading

Iako se ljetni trendovi u šminkanju iz sezone u sezonu mijenjaju, osnovno pravilo da ne treba pretjerivati u količini sredstava za uljepšavanje uvijek vrijedi

Prema riječima Franciosa Narsa, osnivača i kreativnog direktora kozmetičkog diva Nars, koža ljeti treba odmor od cjelogodišnje torture različitim proizvodima za uljepšavanje, pa posebno tinejdžericama savjetuje da ljeti umjesto teške podloge koriste lagane, prozračne pudere ili tonirane kreme te, ako je moguće, samo malo korektora na problematičnim dijelovima lica.

Koža na licu će se pod puderom mučiti pokušavajući disati kroz začepljene pore, a zauzvrat možeš dobiti 'nagradu' u obliku brojnih mitesera i sitnih prišteva što, priznat ćeš, nije nimalo lijep prizor.

Nars naglašava da se ljetna šminka razlikuje od zimske i po svojoj teksturi koja je lakša i prozračnija kako bi koža mogla disati. Osim toga, on savjetuje da se duljina uljepšavanja ljeti skrati na pola, a u tome od velike koristi mogu biti i proizvodi koji rade više stvari odjednom, poput Narsovog Multiple sticka '3 u 1' koji se može koristiti za oči, usne i obraze.

Važno je voditi računa da ljetna šminka podnosi vrućinu, pa su odličan izbor kremasta rumenila jer se ne nakupljaju niti sljepljuju poput drugih tekstura.

Stilisti savjetuju da je ljeti najbolje koristiti svjetlucava sjenila pastelnih boja koja licu daju nježan i prirodan izgled, a navečer se možeš poigrati olovkom za oči te napraviti lagani smokey. Osim toga, ne zaboravi da su najbolja sjenila u prahu.

Ljeto je idealno vrijeme da isprobaš i neke druge trendove u šminkanju poput maskare u plavoj ili nekoj drugoj boji. Svakako provjeri je li riječ o vodootpornoj maskari, koja je najbolja za ljetne vrućine. 

Kako bi zaokružila svoj ljetni look, posegni za sjajilom nježnih nijansi, a stilisti preferiraju svjetlucave nijanse koralja i narančastog sjajila jer izgledaju odlično na preplanuloj koži. Ne zaboravi ni na malo bronzera u prahu koji će lijepo naglasiti tvoju preplanulost.

Kao i svakog ljeta, svjetlucavi make-up proizvodi svih vrsta su apsolutno in, no ipak nemoj pretjerivati. Tajna je u tome da treba osvijetliti samo jedan dio, a ne cijelo lice. Još jedna nezaobilazna sitnica koja bi svakako morala naći mjesto u tvojoj torbici ljeti je sprej s termalnom vodom koji će pomoći hidrataciju kože lica.

Ljeto je vrijeme za odmor i za opuštanje, pa neka takvo bude i šminkanje.