LJETNA ODJEĆA

Majica – omiljeni muški odjevni predmet

08.07.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Uz svevremenske traperice, majica je sigurno jedan od najomiljenijih muških odjevnih predmeta. Iako se možda čini da izbor i nije tako velik, barem kada se radi o modelima, ipak smo ih pronašli nekoliko

Polo majica (klikni na fotku za uvećanje)

Jedne su majice čista klasika, a drugi već znače odmak od svakodnevice, a razlika može biti tek u izrezu oko vrata.


Polo majice

U prošlosti su polo majice nosili uglavnom golferi i ostali pripadnici višeg i bogatijeg društvenog staleža. Onda ih je popularizirao Lacoste i danas gotovo pa i nema dečka koji nema barem jednu polo majicu u svom ormaru. Budući da ova majica ima izražen ovratnik, najbolji su izbor za večernji izlazak te za one ljetne trenutke kada želiš izgledati skockano i ušminkano. Ono što se ovog ljeta nosi su svijetli tonovi – primjerice bijela majica s narančastim crtama.

Mornarske majice

Ovaj uzorak (plavo-bijele horizontalne linije) kao da nikada ne blijedi, kada se radi tome koliko ga ljudi vole nositi. Kažu da je iz Nove Engleske prešla u ostatak Europe i svijeta i postala prava 'pošast'. Kako bilo, ovaj je uzorak totalno kul za vruće ljetne mjesece, bilo da ideš na plažu, večernji izlazak ili tek lutaš svojim mjestom.

Majica s printom

Stilisti kažu da su horizontalne linije u plavoj i bijeloj boji odlične gotovo za svaki stas pa zato nemoj dugo promišljati prije nego što si nabaviš jednu ovakvu majicu.


Obična majica s printom

Ovakva je majica sigurno jedan od najčešćih komada odjeće u svakom muškom ormaru. Ovisno o tome za kakav se print odlučiš, majica će biti za određene prilike. Pa tako malo ekstravagantnije printove sačuvaj za večernji izlazak, one s manjim printom za odlazak na plažu.

Majica s printom izvrsno ide uz trapke, ne moraju nužno biti plave, već su dobre i sive.

Sportske majice

Majica s dubljim V-izrezom (klikni na fotku a uvećanje)

Ovo su majice s običnim, okruglim izrezom i natpisom nekog kluba ili igrača. I dok ih neki biraju i za izlaske, ove je majice najbolje nositi na sportske događaje ili kadase sam baviš sportom.

Majica s V-izrezom

Postoje majice s tek jedva primjetnim V-izrezom, no stilisti za ovo ljeto predlažu malo veći V-izrez, naravno za sve one hrabrije dečke. Kažu da ovaj izrez vizualno čitavu figuru čini mišićavijom.