Teen GODINAMA ZANEMARIVANI

Društvo ignorira probleme dječaka tinejdžera

  • Autor: N. LJ. J
  • 3.7.2009 9:20:54
  • 3.7.2009 9:12:06

Odrastanje je teško za svakoga, a u današnje je vrijeme posebno teško za dečke tinejdžere. To je zaključak jednog američkog istraživanja koje je proveo tim psihologa

Pokazalo se da društvo već godinama zanemaruje dečke te više pozornosti pridaje djevojkama. Prema rezultatima istraživanja, među tinejdžerima je mnogo veća stopa samoubojstava, pa čak i nepismenosti, kada ih se usporedi s tinejdžericama.

Od ranih devedesetih godina prošlog stoljeća sve se više pozornosti pridaje djevojkama, a dečki padaju u sjenu. Neki stručnjaci smatraju da je jačanje feminizma dovelo do takve situacije, u kojoj su momci godinama sustavno zanemarivani. Naime, iako je tinejdžersko doba svima problematično, ipak podaci pokazuju da je problematičnije za dečke nego za cure te se oni s problemima odrastanja teže nose.

Uz već navedene probleme, današnji dečki imaju lošije ocjene, češće napuštaju školu, češće imaju problema sa zakonom i završavaju u zatvoru. Usporedbe radi – najčešći problemi kod tinejdžerica su suicidalne misli i problemi s prehranom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više