TEEN AUTORI IZ ŠKOLE ARBORETUM OPEKA MARČAN

Svatko ima svoj - crtež!

10.06.2013 u 16:52

Bionic
Reading

Jeste li razmišljali o crtežima koje iscrtavate na rubovima bilježnica i blokova? Svaki ima neko značenje, a neki od njih su puno više od običnih crteža izrađenih mehanički ili iz dosade

Sigurno ste se barem jednom uhvatili kako tijekom nastave nesvjesno nešto crtate po bilježnici. Ponekad su to obični geometrijski likovi, ili pak sunce, stablo, oblak, pusti otok, možda čak i profesor.

Ana Furjan iz 3. t razreda Srednje škole Arboretum Opeka u Marčanu često na satu posegne za olovkom, no ona je svoje bilježnice odlučila ukrasiti veličanstvenim zmajevima.

Volim zmajeve. Razrednica mi je predložila da ih crtam u posebnu bilježnicu kako bi svi bili na jednom mjestu, a ne rasuti posvuda. No, bit je baš u tome da sam svakome profesoru i predmetu pridodala njegovog zmaja.

Zmajevi me fasciniraju još od djetinjstva. Zašto? Možda zato jer su o njima uvijek loše govorili, uvijek su bili krivi za neko zlo, a ja ih uvijek imam potrebu opravdati i zaštiti. Pročitala sam sve vezano za zmajeve, od priča, bajki, popularno-znanstvenih i sličnih tekstova, a o filmovima da i ne govorim.

Za mene to nisu samo mitološka biće, već nešto puno više: kroz njih se izražavam i gledam na svijet. I što je najzanimljivije, nijedno gradivo u bilježnici više nije strašno ni dosadno

Ana Furjan, 3. t