Teen TINEJDŽERICAMA IZ SJEVERNE KAROLINE

Dolar na dan da ne ostanu trudne

  • Autor: N. LJ. J
  • 27.6.2009 10:00:12
  • 27.6.2009 7:45:01

Sveučilište Sjeverna Karolina svim silama želi što veći broj tinejdžerica sačuvati od neželjene trudnoće pa tako vodi novi program prema kojem svaka djevojka koja ne zatrudni dnevno dobije po dolar

Dakako, ne dobije ga na ruke, već se novac stavlja u jedan fond te će tinejdžerica, ako ne zatrudni, novac moći dobiti za nastavak školovanja kada napuni 18 godina.

Programom su obuhvaćene tinejdžerice od 12 do 18 godina starosti. Svakog tjedna imaju devedesetominutno predavanje o kontracepciji i općenito seksualnim pitanjima, ali i apstinenciji, a na kraju tjedna, uplaćuje se u fond sedam dolara po djevojci.

Iako su mišljenja o ovoj kampanji podijeljena, mnogi se slažu da su potrebni novi, kreativni načini kako bi se riješio ili barem smanjio velik broj tinejdžerskih trudnoća.

Naime, u SAD-u je broj maloljetničkih trudnoća padao 14 godina, a onda se opet znatno dignuo u zadnje dvije godine pa se tako broji više od sedam trudnoća na tisuću tinejdžerica. Osim toga, tri od 10 djevojaka zatrudni prije 20. rođendana, a troškovi vezani oko maloljetničkih trudnoća popeli su se na devet milijardi godišnje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više