LIJEP POGLED

Kako malene oči napraviti vizualno većima

27.06.2009 u 07:48

Bionic
Reading

Malene oči, koje je teško primijetiti na licu, mogu se vizualno povećati pomoću nekoliko trikova. Šminka, ali i uvijači za trepavice, bit će od pomoći kod rješavanja ovog malenog nedostatka

Malene oči još se nazivaju i krtičjim očima, a ako su smještene blizu jedno drugome, nedostatak postaje još vidljiviji. Ipak, muči li te problem malenih, sitnih očiju, možeš istaknuti svoje oči i napraviti ih većima. Nezaobilazna šminka su olovka za oči te maskara.

Uvijač za trepavice stavi pod veoma vruću vodu i drži četiri do pet sekundi, a potom ga pritisni što bliže korijenu trepavica na koje tri seknude. Postupak ponovi i na drugom oku.

Sada uzmi olovku za oči, najbolje crnu ili smeđu, i iscrtaj dio kapka ispod kojeg trepavice rastu. Bitno je napraviti pravilnu liniju, da bude bez ikakvih nepravilnosti. Odcrtaj od kraja do kraja kapka i s gornje i s donje strane.

Nakon toga stavi maskaru. Nanesi je od korijena prema vrhovima, i to prvo na donje trepavice, a potom na gornje. Pripazi da ne ostane grudica i mrlja. Bitno je da trepavice budu podjednako namazane. Dobar način pomoću kojeg ćeš to znati je brojanje premaza četkicom. Na jednom oku možeš prijeći oko dvadesetak puta i to bi trebalo biti dovoljno. Naravno, to ne znači da svaki put nanovo umačeš četkicu u maskaru.

Sada se pogledaj u ogledalo i vidjet ćeš dramatičnu promjenu u svom izgledu. Želiš li još više naglasiti svoj novi look i lijepe oči, stavi svijetlo sjajilo za usne.

Umjetne trepavice?

Umjetne trepavice također su jedan od načina pomoću kojeg možeš vizualno povećati sitne oči. To je dobro ako imaš prirodno male trepavice kojima zapravo ne možeš ništa ni pomoću maskare ni pomoću uvijača.

Ako nikada prije nisi stavljala umjetne trepavice, najbolje je kupiti kutijicu u kojoj imaš i trepavice, ljepilo i sve ostalo što je potrebno.

Prije stavljanja bilo bi dobro, ako je to moguće, po svojim prirodnim trepavicama prijeći uvijačem za trepavice, kako bi umjetne bolje prionule.

Potom na umjetne trepavice nanesi ljepilo i to od jednog do drugog kraja. Nakon toga ih nanesi na svoje trepavice, dakle na gornji kapak s gornje strane, a na donji s donje strane. Bitno ih je staviti što bliže liniji pridonog rasta trepavice da bi izgledale što prirodnije.

Drži oko pet sekundi kako bi se trepavice dobro zalijepile.

Nakon stavljanja umjetnih trepavica nanesi olovku za oči i možeš krenuti u noćni izlazak!

Ekstenzije trepavica

Umjetne trepavice vrlo su popularne u 21. stoljeću, no dobile su opasnu konkurenciju – ekstenzije. Dok umjetne trepavice možeš skinuti u bilo koje doba dana ili noći, ekstenzije se stavljaju i ostaju i do šest tjedana. Ekstenzije se stavljaju direktno na prirodne trepavice, a pokazalo se da ljepilo koje se koristi čak može naštetiti oku ili korijenu prirodnih trepavica jer se ekstenzije stavljaju direktno na njega.

Iako mnoge djevojke žele bujne prirodne trepavice, ipak je bolje suzdržavati se od ekstenzija i držati se maskara i umjetnih trepavica. Ili tek svojih prirodnih, ma kakve bile.