JESTE LI I VI KOJU?

Sagi 'Sumrak' gledatelji pronašli čak 91 grešku

12.05.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Kroz svoja četiri nastavka saga 'Sumrak' stekla je brojne obožavatelje, a ni interes za ljubavnu sagu glavnih likova u stvarnom životu nije ništa manji. Ne nedostaje ni onih čiji je interes pronaći tuđu grešku. U jednom od najpopularnijih filmskih serijala pronašli su ih čak 91

Više od polovice svih grešaka, njih čak 51, gledatelji su uočili u  nastavku 'Sumrak saga: Mladi mjesec' iz 2009. godine.

'Sumrak saga: Pomrčina', nastavak iz 2010. godine, rađen je pažljivije (ili gledan nepažljivije), pa je zabilježeno 'tek' 16 grešaka.

U prvom dijelu završnog 'Sumrak saga: Praskozorja' iz 2011. godine scenaristu je opet malo popustila koncentracija, pa je uočeno 19 grešaka, da bi se u drugom dijelu 'Praskozorja' iz 2012. usredotočio na posao i napravio samo pet propusta.

'Kad se Bella vraćala iz Seattlea, na znakovima ograničenja brzine pisalo je 80. Nema ograničenja brzine od 80 milja na sat na cesti između Seattlea i Forksa. Film je sniman u Vancouveru, pa je znak ustvari u kilometrima na sat', jedan je od pet propusta posljednjeg nastavka koji nije promaknuo oku pedantnog promatrača.

Istinitost ove tvrdnje lako možete provjeriti koristeći Google Street View, a detaljniji opis svaku od 91 uočene greške potražite na specijaliziranim stranicama www.moviemistakes.com ili pogledajte skraćeni pregled u videu.


Zaključcima 'Tko radi taj i griješi' i 'Svaki početak je težak' podarit ćemo 'Sumrak sagi' još jednu značajnu ulogu - dokazivanje istinitosti narodnih mudrosti. Slobodno nastavite niz.