Teen PRIPREMA, POZOR, KRENI!

Sedam koraka do uredne muške sobe

  • Autor: tportal.hr
  • 24.6.2009 7:02:19
  • 24.6.2009 7:01:00

Mnogim dečkima čista soba baš i nije jača strana. Radije preskaču preko stvari i gomilu robe pobacaju s kreveta prije nego što idu na spavanje. Budući da su praznici već započeli, možda je upravo sada pravo vrijeme da očistiš svoju sobu i napraviš je oazom mira

Što će ti trebati?

1. Ustrajnost
2. Usisavač
3. Koš ili vreća za smeće

1.KORAK

Svu prljavu robu s kreveta, poda ili čak i iz ormara pokupi i odnesi u košaru za prljavi veš ili već ondje gdje svi tvoji ukućani ostavljaju prljavu odjeću.

2.KORAK

Uzmi vreću ili koš za smeće i sve ono što ti ne treba pobacaj. Koncentriraj se na radni stol, prostor oko računala, krevet, pod i posebice prostor ispod kreveta.

3.KORAK

Predmete koji nisu na svom mjestu, a koji ti trebaju, pospremi ondje gdje bi trebali biti – primjerice CD-e stavi u njihov stalak ili na drugo za to predviđeno mjesto, knjige na policu, čistu odjeću u ormar, itd.

4.KORAK

Napravi krevet. Prije toga promijeni posteljinu ako je potrebno. Dakle, zategni plahtu, namjesti jastuk i pokrivač. Svaki dan se prisjeti da je krevet mjesto za odmor i spavanje te zato ne bi trebao postati skladište najrazličitih stvari.

5.KORAK

Uzmi vlažnu krpu i sa stola, polica, ormara te svih ostalih glatkih površina u svojoj sobi obriši prašinu. Ne zaboravi dobro očistiti tipkovnicu na računalu jer ona može biti veći rasdanik bakterija nego WC školjka!

6.KORAK


Usisaj sobu. Prisjeti se da usisati možeš i paučinu koja ti možda sa stropa visi do nosa, ali i područja ispod kreveta i iza ormara. Također, usisavati možeš i sam namještaj – kauč, fotelju, stolac.

7.KORAK


Ponosno pokaži svoju čistu sobu roditeljima i prijateljima. A potom zajedno možete proslaviti sladoledom ili kakvom drugom poslasticom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više