SRETAN ROĐENDAN!

Ovo su nevjerojatne stvari koje je Biebs ostvario prije 19.

01.03.2013 u 12:50

Bionic
Reading

Najveća teen zvijezda današnjice danas slavi svoj 19. rođendan. Prisjetili smo se svega što je ovaj mladac iz kanadskog gradića Stratforda napravio prije devetnaeste

Iako mnogi na spomen njegova imena kolutaju očima, činjenice govore da je Biebs u ovih nekoliko godina koliko je na sceni ostvario više nego što neki njegovi showbiz kolege naprave tijekom cijele karijere (a neki nikad).

Justin Drew Bieber jedan je od najbolje plaćenih zvijezda u dobi do 30 godina (kaže magazin Forbes), imao je čak pet albuma na prvom mjestu Billboarda 200, a pošlo mu je za rukom rasprodati i kultni Madison Sqaure Garden u New Yorku.

U trenucima kad nije u studiju ili ne snima dokumentarce o svom kratkom, ali bez sumnje uzbudljivom životu, JB se druži s Usherom ili komunicira sa svojih 35 milijuna sljedbenika na Twitteru. Ne možemo a da se ne zapitamo - spava li taj dječarac ikad?

Evo nekoliko kul stvari koje je Bieber obavio prije 19. rođendana:

1. Diskografski ugovor: imao je samo 14 godina kad je potpisao ugovor s L. A. Reidom. Slavnom producentu Justina je predstavio Usher - ostalo je povijest.

2. Mentor i prijatelj mu je Usher: Scooter Braun, Justinov menadžer, otkrio ga je još 2007. vidjevši njegove snimke na YouTubeu. Nije gubio vrijeme i povezao ga je s r'n'b ikonom Usherom. On je prepoznao talent i danas su veliki prijatelji, piše HuffingtonPost

3. Najmlađi je glazbenik koji je rasprodao Madison Square Garden:
Justin je nastupio u tom kultnom koncertnom prostoru 31. kolovoza 2010. Imao je tada samo 16 godina. Kul stvar, zar ne?

4. Bio je prezenter na dodjeli nagrada Grammy: u društvu Ke$he 2010. imao je čast predati nagradu Lady Gagi za titulu najboljeg novog izvođača.

5. Dosad je objavio tri studijska albuma: Justin je objavio My World 2.0 (2010), Under the Mistletoe (2011) i Believe (2012).

6. O njemu je snimljen uspješni dokumentarac: 'Never Say Never', dokumentarni film o njegovom životu i karijeri, zaradio je čak 31,1 milijun dolara. Taj Justinov film i 'Best of Both Worlds' Miley Cyrus, glazbeni su dokumentarci s najboljom zaradom.

7. Selena Gomez: bio je oko dvije godine u vezi s preslatkom Disneyjevom princezom Selenom.

8. Vladar je top ljestvica: možda ne znate, no Bieber je jedini glazbenik koji ima čak pet broj jedan albuma na Top 200 Billboarda prije nego što je navršio 19 godina!

9. Ima impresivnu kolekciju nagrada: JB bio je nominiran za ukupno 162 nagrade, a osvojio ih je 72.

10. Stigao je objaviti i knjigu: 'First Step 2 Forever: My Story' objavila je u veljači 2012. nakladnička kuća HarperCollins.

11. Figure od voska: njegove voštane figure možemo vidjeti u muzejima Madame Tussauds u New Yorku, Amstredamu i Londonu.

12. Okušao se kao redatelj spotova: videospot za stvar 'Beauty and a Beat' koju je snimio s Nicki Minaj - Justinova je ideja. Najveći dio materijala snimio je vlastoručno, sam.

13. Zgrnuo je milijune još kao tinejdžer: ovaj poduzetni mladac našao se na drugom mjestu Forbesove liste najbolje plaćenih zvijezda u dobi do 30 godina. On je ujedno i najmlađa zvijezda na toj top ljestvici mladih celebova. Spomenimo i to da je za samo godinu dana zaradio impresivnih 53 milijuna dolara! Uf, već nam se vrti u glavi od ovih brojki.

14. Dobio je priznanje kanadskog premijera: u studenome 2012., Justina je primio kanadski premijer Stephen Harper dodijelivši mu orden dijamantnog jubileja kraljice Elizabete II. I to sa samo 18 godina!

15. Kralj je Twittera: sa svojih 35 milijuna sljedbenika na Twitteru, Justin je moćniji na internetu i od američkog predsjednika Obame i Dalai Lame.