MALE TAJNE LJEPOTE

Ekspresni popravci izgleda

13.06.2009 u 08:20

Bionic
Reading

Imaš sto stvari za obaviti, a nanošenje kozmetičkih preparata ili pomno pravljenje frizure ne spada ni među prvih trideset? Svima nam je tako, ali zato postoje mali trikovi u svakodnevnoj rutini koji ti mogu pomoći da izgledaš njegovano i ljepše

Sjajna kosa

Lijepa i sjajna kosa započinje pod tušem. Šampon nanesi uz korijen, gdje je najveća koncentracija masnoća. Pereš li često kosu i imaš problema s masnoćom uz korijen, a sa suhoćom na vrhovima, šampon nanesi samo uz korijen kako bi izbjegla isušivanje vrhova. Stavljaš li regenerator, počni od sredine vlasi prema vrhovima (nemoj ga stavljati uz korijen). Mokru kosu zamotaj u ručnik i kada se ocijedi osuši je na zraku.

Koža i sunce

Kamo god išla, nanesi kremu sa zaštitnim faktorom. Ne zaboravi lice i uši te sva ona područja koja inače zaboravljamo, a izložena su sunčevim zrakama. Nakon nanošenja na lice, pričekaj oko tri minute i tada možeš staviti ostatak šminke ako je koristiš.

Lijep osmijeh

Nemaš vremena za pranje i čačkanje zuba nakon svakog obroka? Nema problema, jer postoje prirodne stvari koje čiste zube. Pojedi jabuku, krušku, mrkvu ili celer – to jednako dobro čisti tvoje zube i čini osmijeh ljepšim i sjajnijim!

Tamna pića ostavljaju ružne mrlje i naslage na zubima – Coca Cola, kava, tamni čajevi, tamni sokovi. Stoga bi bilo dobro da neka od njih konzumoraš na slamku ili ih pak poptpuno izbjegavaj. S druge strane, svijetla pića, primjerice čaj od kamilice ili običnu vodu, možeš slobodno konzumirati, jer neće naštetiti zubima.

Brijanje

Nije dobro dugo se namakati pod tušem ili u kadi pa onda krenuti s brijanjem neželjenih dlačica na tijelu. Naime, dužim boravkom u toploj vodi koža postaje mekana i brijanje postaje teže jer se dlačice lakše 'sakriju' u mekoj koži. Stoga se preporučuje brijanje najdulje u roku od tri minute nakon ulaska pod tuš. Kako bi izbjegla urastanje dlačica, prvo se brij u smjeru njihovog rasta – niz nogu, a ispod pazuha prema gore. Tek nakon toga obrij u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Topli gel

Pokazalo se da topli gel za tuširanje stvara meku i sjajnu kožu. Zato bi, umjesto stavljanja hladnog gela iz bočice, bilo dobro staviti određenu količinu na dlan i ugrijati ga sušilom za kosu ili jednostavno držanjem između dlanova i tek onda ga nanijeti na tijelo i razmazati.

Dobar san

Postoji posteljina koja ostavlja tragove na licu kojih se ponekad teško riješiti i do podneva – primjerice od krepa, ali čak i od običnog pamuka. Stoga bi bilo dobro, ne želiš li se buditi s crtama preko lica, jastuk prekriti svilenim ili satenskim platnom, ili staviti jastučnicu od tih materijala.

Puder i rumenilo

Ako si stavila puder, prije nego kreneš stavljati rumenilo pamučnim jastučićem lagano prijeđi po područjima gdje ti se stvaraju borice od smijanja ili gdje imaš prirodna ulegnuća na koži. Ovako ćeš pokupiti višak pudera koji može postati vidljiv nakon nekog vremena.