HUMANA TINEJDŽERICA

Rođendanskom proslavom do novca za napuštene životinje

08.06.2009 u 07:17

Bionic
Reading

Sarah Elizabeth Causey, trinaestogodišnjakinja iz američkog mjesta Tuscaloosa, odlučila je proslaviti rođendan na sasvim drukčiji, humaniji način

Organizirala je tulum na kojem je skupljala donacije za lokalno sklonište za napuštene životinje. Naime, napravila je pozivnice, a uz njih je stavila i letak lokalnog skloništa te naravno napomenu da njoj za poklon ne treba ništa, već umjesto toga gosti mogu dati donaciju za sklonište. Na kraju je došlo pedesetak ljudi i skupljeno je 600 dolara i još mnogo 'sitnica' potrebnih životinjama – deka, posuda za hranu, igračaka itd.

Osim toga, Sarahina majka ima frizerski salon, te je tinejdžerica i ondje postavila posudu za donacije, na kojoj je pisalo: 'Pomozite mi proslaviti rođendan tako što ćete darivati T-Town Paws!' T-Town Paws je naziv skloništa za životinje.

Sarah s ponosom ističe da je i na ovaj način skupila dodatnih 1.000 dolara.

U skloništu su više nego sretni zbog donacije te ističu da je sve manje darivatelja zbog teške gospodarske krize. Ipak, nadaju se da će ovo potaknuti i druge na pozitivan korak te da će u skloništu uskoro prestati koristiti eutanaziju za neželjenje životinje.