Teen JASON HUNTER PREDLAŽE

Tri savjeta za zdraviju prehranu tinejdžera

  • Autor: N. LJ. J
  • 28.5.2009 13:38:31
  • 28.5.2009 7:25:52

Američki nutricionist Jason Hunter smatra da današnji tinejdžeri jedu previše nezdrave hrane te da nemaju vremena za tjelovježbu

Stoga je svim tinejdžerima predložio čega se trebaju pridržavati žele li biti zdraviji. Radi se o tri savjeta:

1. Doručak – tinejdžeri se razvijaju i menatlno i fizički i zato je jako bitno da ne preskaču najvažniji obrok u danu, a to je doručak. Trebali biste se pobrinuti da pojedete zdrav doručak, kaže Jason Hunter.
2. Previše obrađena hrana – ovakvu bi hranu trebalo izbjegavati. Uz to Jason Hunter dodaje i da treba izbjegavati hranu koja je obično pakirana u previše omota jer se pokazalo da je upravo takva hrana previše obrađena. U takvoj hrani ima najviše konzervansa, masti, šećera i ostalih štetnih dodataka.
3. Voda – tinejdžeri bi trebali piti od šest do osam čaša vode dnevno. Bitno je da se voda ne zamjenjuje gaziranim pićima, odnosno bilo bi ih najbolje izbaciti te piti samo vodu.

'Koji tinejdžer ne jede neki tip junk fooda, kao što su krumpirići, hamburgeri ili pizze? Ali bitno je da počnu usvajati određene prehrambene navike koje će im donijeti zdravlje i u kasnijoj dobi života', zaključio je nutricionist.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više