ČAROBAN SVIJET MREŽE

Spremni za svojeg prvog virtualnog ljubimca?

01.06.2009 u 07:14

Bionic
Reading

Mnogi od vas žele pravog ljubimca – psa, mačku, kornjaču, hrčka... No najčešći odgovor roditelja je: 'Ne, jer znam da se nećeš pravilno brinuti za njega!' Možda je baš zato virtualni svijet pravo mjesto da im dokažeš kako se možeš brinuti za ljubimca

Iako virtualni ljubimac nije pravi, što bi se reklo, od krvi i mesa, ipak treba stalnu brigu i nježnost. Ako ga ostaviš duže vrijeme bez vode i hrane, ali i nježnih zagrljaja – umrijet će ili se prebaciti u neki drugi svijet u kojem će ga moći posvojiti netko drugi. Zato je upravo ovo jedan od dobrih načina učenja odgovornosti.

Postoji mnogo internetskih stranica koje nude besplatno kreiranje i posvajanje kućnih ljubimaca. Ponekad možeš posvojiti ljubimca koji je već ondje, a ponekad sam možeš kreirati svog ljubimca – dakle, sam izabireš boju dlake i mnoge druge karakteristike. Također možeš izabrati ili stvoriti pravu životinju (psa, mačku...) ili neko biće koje se lako može naći u japanskim crtićima.

Ovdje ćeš naći mnoštvo crtanih ljubimaca i to upravo onakvih kakvi postoje u stvarnom svijetu – mačke, pse, konje, magarce i mnoge druge. Na naslovnoj stranici piše 'Adopt me please!' (Molim te, posvoji me!). Osim toga, ovdje ćeš naći i video priloge, možeš voditi blog svog kućnog ljubimca, igrati igrice u kojima je lik ljubimac ili slagati puzzle.

Ovo je sasvim drugačiji svijet kućnih ljubimaca, jer se radi o zamišljenim životinjama. Kada izabereš ljubimca, sam mu daješ određene karakteristike, a onda zajedno možete istraživati predivni svijet zemlje nazvane Neopia.

Ovo je još jedan svijet zamišljenih kućnih ljubimaca, ali s mnogo većim izborom. Kada konačno izabereš svog kućnog ljubimca, s njime možeš putovati galaksijom. Zajedno možete ići na aukcije, u trgovine, na druge planete, u ratne zone. Ludilo!

Ovdje jedna osoba može posvojiti najviše 12 kućnih ljubimaca, životinja iz stvarnog svijeta. Igrajući igrice zarađuješ novac koji onda trošiš na stvarčice za svog kućnog ljubimca. Ako je ljubimac određeno vrijeme zanemarivan, odlazi u svijet zombija u kojem ga netko drugi može posvojiti.

gopetslive.com

Ovdje sa svojim ljubimcem možeš učiti kuhati, oblačiti ga, zajedno možete dobiti zemlju na kojoj ćete saditi drveće, praviti kuće i slično. Također, tvoj te ljubimac može spojiti s mnogim drugim kućnim ljubimcima koji su sličnih osobnosti i interesa kao i on.

Mnoge druge besplatne virtualne kućne ljubimce možeš pronaći na: