LJUBAV (NI)JE SLIJEPA

Imaš li i ti svoj tip dečka?

30.05.2009 u 09:49

Bionic
Reading

U tinejdžerskim godinama nije neobično stalno se zaljubljivati u slične osobe, odnosno imati tip dečka kojem jednostavno ne možeš odoljeti

Neke cure tako padaju samo na dugokose rokere, druge pak vole atletski građene dečke, a nekima su zanimljivi šminkeri obučeni po posljednjoj modi. Ipak, ako se ispostavi da veze s uvijek istim tipom dečka baš i ne funkcioniraju najbolje, možda nije loše pružiti priliku i onima koji se ne uklapaju u tu predodžbu o idealnoj osobi.

Cure se često fokusiraju samo na određeni tip dečka što zbog neiskustva, a što zbog percepcije koju su izgradile u svojoj mašti. Iako ti se na prvi pogled sviđa kako neki dečko izgleda i još je npr. zakleti fan melodic death metala baš poput tebe i apsolutno se uklapa u tvoju sliku o gospodinu pravom, to ne znači da ćete se vas dvoje dobro slagati.

Naravno, uvijek je potrebno puno više od zajedničkog interesa ili hobija kako bi se ta veza održala, a to što se nekome sviđa ista glazba kao tebi uopće ne mora značiti da će ti se taj netko automatski svidjeti i kao osoba.

Ponekad se može dogoditi i da, ako ti npr. ljubav ne bude uzvraćena, u drugim osobama tražiš nešto što te podsjeća na tog nesuđenog.

Dakle, ako primijetiš da si slaba na jedan tip dečka, bez obzira radi li se o fizičkoj sličnosti ili o nekim drugim sličnostima (npr. po ponašanju pa padaš na loše dečke koje želiš izvesti na pravi put) i da ti veza s njima nikada ne uspije ili je uopće niti ne bude, pokušaj samoj sebi na neko vrijeme zabraniti viđanje s takvim osobama. Namjerno probaj nešto s nekim tko se baš razlikuje (dakako, taj dečko ti se po nečemu mora sviđati). Nakon nekog vremena otkrit ćeš što ti je najvažnije u vezi, a što su stvari koje ti se sviđaju ako postoje, ali, zapravo, mogla bi i bez njih.

Kad se iskreno zaljubiš, to je li netko tvoj tip ili nije uopće više nije bitno
. Uostalom, mnogima tek kasnije sine da je problem bio baš u tome što su bile previše isključive izlazeći samo sa svojim određenim tipom dečka. Ipak, ako se slična shema ponavlja, dobro razmisli zbog čega te veze nisu uspjele i pokušaj pružiti priliku nekima koji se na prvi pogled ne uklapaju u tvoj idealni tip.