ANGUS T. JONES

Zvijezda 'Dva i pol muškarca' je odrasla!

24.10.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Angus T. Jones nas već dugo uveseljava kao Jake, nećak otkačenog Charlieja Harpera u popularnoj seriji 'Dva i pol muškarca'. Jedan je od najbolje plaćenih mladih TV glumaca svih vremena, a ove je godine navršio 19. Evo što možda ne znate o ovom talentiranom dečku!

1. Rođen je u Austinu (Teksas) 8. listopada 1993. Slovo 'T' u njegovom imenu dolazi od 'Turner'. Ima mlađeg brata po imenu Otto.

2. Jakea glumi od svoje osme godine!

3. Prije dvije godine, Jones je kao 17-godišnjak postao najbolje plaćena dječja glumačka zvijezda! Angus je tada potpisao ugovor kojim dobiva 300 tisuća dolara po epizodi – dakle ukupno 7,8 milijuna dolara zarade za dvije sezone Dva i pol muškarca. Uz bonus od 500 tisuća dolara za pjevačke dionice! Angus je ovim ugovorom daleko iza sebe ostavio drugoplasiranu Mirandu Cosgrove iz 'iCarly' (180 tisuća dolara po epizodi).

4. Obitelj mu se preselila u Los Angeles kad je imao četiri godine. U glumi se našao sasvim slučajno – njegova mama je mislila da bi tako mogao zaraditi za odlazak na koledž.

5. Ostvario je manju ulogu u filmu Simpatico iz 1999., a kad je imao šest, igrao je s Davidom Arquetteom u 'See Spot Run'.

6. Bio je prvi izbor producenata 'Dva i pol muškaraca' za ulogu Jakea! Pozvali su ga na audiciju nakon što ih je oduševio ulogom u filmu The Rookie s Dennisom Quaidom. I odmah je dobio posao u seriji. 'Bilo je super da nisam morao strepiti pored telefona hoće li mi se javiti', otkrio je kasnije Angus.

7. Slobodno vrijeme krati igrajući omiljene videoigre: Rock Band 2 i Call of Duty: World at War

8. Za razliku od njegovog TV lika koji muku muči s učenjem i školom, Angus T. Jones je odlikaš! Planira ići na fakultet, no kaže da nije siguran želi li se nastaviti baviti glumom.

9. Iako je Charlie Sheen koji igra Charlieja Harpera napustio seriju (zamijenio ga je Ashton Kutcher), Angus je ostao u kontaktu s kontroverznim glumcem. 'Čujemo se tu i tamo. Volio bih da ostanemo u kontaktu. Nadam se da ćemo i dalje biti prijatelji', rekao je mladi glumac.

10. Angus ima jedan neobičan hobi – skuplja unikatne čarape i kape s propelerom.