NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Ljubav za početnike'

02.10.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Znate onaj neugodan osjećaj koji vam se pojavi kad djetetu trebate ponuditi odgovore o seksualnosti? Bilo da ga samo traži ili da sami uviđate kako je krajnje vrijeme da mu se te stvari pojasne. Znate da mu trebate jasno i otvoreno sve reći, a ipak odgovori nikako da krenu. Upravo ovakve poteškoće svih roditelja rješava predstava 'Ljubav za početnike' Teatra Rugantino i MMC Interkultura čija će se premijera održati u Sceni Vidra 9. listopada u 19.30 sati.

Zabavna i poučna jednosatna predstava, namijenjena je mladima iznad 11 godina, njihovim roditeljima, profesorima i pedagozima. Uz songove i video-projekcije obrađuje sva bitna pitanja emocionalnih turbulencija i seksualnosti toliko prisutnih tijekom odrastanja.

Sveprisutno pitanje Što me ovo snašlo?, roditelji, škola, konflikti, sram, dosada, kompleksi, potom flert, zaljubljenost, ljubav, ljubomora, telefoniranje, kompjutori u službi seksa, samozadovoljavanje, polucija, poljupci, milovanje, peting pa sve do odluke reći da ili ne te erogenih zona, orgazma, nevinosti, poza, homoseksualnosti, oralnog seksa, trudnoće, sredstava za kontracepciju, abortusa, spolnih bolesti, side, seksualnog nasilja i incesta. Sve te teme su obrađene na način koji je poučan, a ipak primjeren dobi mlađih adolescenata, na način koji neće ništa prešutjeti, a ni biti neugodan. Na moderan način, izravno, ali s mjerom govori se o temi koja još uvijek predstavlja tabu u našoj sredini

U predstavi 'Ljubav za početnike' Jasminke Petrović (a u dramatizaciji više autora) glume Dubravka Miletić, Gordana Gadžić, Ines Cokarić i Ante Krstulović. Režiju potpisuje mladi i nagrađivani redatelj Ivan Leo Lemo.

Teatar Rugantino su osnovali pokojni glumac Ivica Vidović i njegova supruga Gordana Gadžić. Od 1998. godine do danas u Teatru Rugantino su nastale brojne zapažene i društveno angažirane predstave za koje su višestruko nagrađivani u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Među njima su: Ay Carmela, Terapija, Bog masakra, Antigona u New Yorku, Uho, grlo,nož, u sjeni Green Hilla te Sa'će Božo, svaki čas.

Za svoje čitatelje smo pripremili 4x2 ulaznice!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Violeta Grilec
Marijo Mandić
Sanja Kršek
Štefica Nestić