TEEN VREMEPLOV

Prepoznajete li ovu domaću zvijezdu?

26.09.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Poznata operna pjevačica Sandra Bagarić prisjetila se svojih tinejdžerskih godina u intervjuu koji slijedi

Što ste slušali kao tinejdžerica? Tko vam je tada bio idol?
Još kao djevojčica inficirala sam se klasičnom glazbom, raskošnim toaletama, teatarskim kuloarskim pričama, ljepotom prirodne akustike, baršunastim tonovima instrumenata, ljepotama modulacije i ekspresije glazbe. U to doba sam nabavljala ploče i kazete Chopina, Čajkovskog, Rahmanjinova, Verdija, Puccinija, a idol mi je bio veliki ruski violinist Igor Oistrakh.

Kako ste izgledali kao tinejdžerica?

Divlje, neukrotivo i neodoljivo. Kažu da se nisam puno fizički promijenila, ali mislim da lažu…

Omiljeni film ili serija iz tog doba?
'Družba Pere Kvržice'.

Kako ste se slagali s roditeljima?
Zahvalna sam im što nisu sputavali moj karakter, već su ga lagano usmjeravali, odmalena su me uvažavali kao ravnopravnu osobu. Znala sam se izboriti za sve svoje stavove i nisam imala idolopoklonstvo prema roditeljima. Sve u svemu, voljela bih da imam snage i mudrosti biti svojoj djeci roditelj kakvi su meni moji roditelji.

Omiljeni predmet.

Biologija.


Sandra Bagarić danas
Najgori predmet.
Matematika.

Kakav ste bili učenik?
Kampanjac, improvizator, ali sam znala kad treba zagrijati stolicu.

Gdje ste izlazili?
U kino, kazalište, na koncerte, nikad nisam voljela disko klubove, zadimljene i prebučne prostore, voljela sam se komorno družiti s ljudima sličnih afiniteta.

Najveći modni promašaj iz tog vremena kojeg se danas sramite?
Vjerojatno sam ih imala, tada sam to pripisivala traženju i eksperimentiranju, pubertetskom buntu, skretanju pozornosti… Ali ničeg se ne sramim, sve me to izgradilo u ovo što sam danas.

Prvo pijanstvo?

Proslava 18. rođendana.

Kako je izgledao prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?

Uvijek sam bila jako zaljubljiva, znala sam imati po tri simpatije, tako da, kada bi jednoj 'istekao rok', nisam imala vremena za patnju, već sam uživala u drugoj.

Kad ste se prvi put poljubili?
U vrtiću.

Kakvi su vam se dečki tada sviđali?
Uvijek različiti, nisam imala izgrađenu sliku svog idealnog muškarca.

216614 ,216602,216517,216372
Jeste li još u kontaktu s prijateljima iz srednje škole?

S njih par, moja generacija se razbježala u ratno doba svuda po svijetu…

Jeste li bježali sa satova?

Povremeno, umjereno i kontrolirano.

Najveći problem koji vas je tada mučio?
Kako izravnati moju kovrčavu kosu.

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali mladoj Sandri?

Budi takva kakva jesi, ne mijenjaj se za sva blaga… I ne dopusti drugima da te mijenjaju.

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?

Nije bilo Facebooka, Twittera i sl., družili smo se kvalitetnije u prirodi, naganjali se po dvorištima, pentrali po drveću… Ne znam je li teže, ali je drugačije.

Jeste li imali problema s bullyingom od strane vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?

Znala sam pridobiti simpatije 'problematičnih' koji su me u par navrata obranili od drugih 'problematičnih'. Imala sam talent i umijeće preživljavanja, kako u djetinjstvu, tako i danas. Strah me je ove današnje agresije jer je brutalna i krvoločna i otela se kontroli.

Vaša poruka tinejdžerima?
Uživajte u životu, pametno konzumirajte svaki dan, iskoristite ga za svoj napredak, uzvratite osmijeh osmijehom, ne hrlite odrastanju, uživajte u djetinjstvu, u svojim roditeljima gledajte djecu jer i oni su nečija djeca i zapamtite da vas nitko kao oni ne može voljeti, otvorite oči i promatrajte… Osluškujte, sebe i druge. Budite pravedni jer život je bumerang i zapamtite: 'od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba'.