JUSTIN BIEBER:

Ne želim postati američki državljanin

07.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U doba apsolutne Bieberove dominacije, ponekad nam se čini da više nema toga što ne znamo o 18-godišnjem Kanađaninu dječjeg lica čiji se posteri nalaze u sobama tinejdžerica od Rejkavika do Sidneyja. Ili smo u krivu?

1. Jeste li znali da je Biebs veliki domoljub? Bieber uopće nema želju postati američki građanin. 'Vi Amerikanci niste baš za pohvalu. Kanada je puno bolja zemlja. Kad odemo liječniku, ne bojimo se da nećemo moći to platiti. Kod vas ljudi bankrotiraju ako se razbole. Na primjer, beba mog tjelohranitelja rođena je prijevremeno i on mora platiti jako puno za to, u Kanadi toga nema. Zato nemam neku želju postati američki državljanin', kaže Justin.

2. Njegova priča o uspjehu je gotovo filmska. Justinova mama Patti je, kad je Biebs imao 12 godina, uploadala na YouTube Justinove snimke s natjecanja za mlade talente. To je bilo namijenjeno samo obitelji, no pregledi su rasli nevjerojatnom brzinom, a ubrzo je mladog pjevača zapazio menadžer Scooter Braun. Ostalo je povijest!

3. Za Justina je bio zainteresiran još jedan Justin – Timberlake, ali Usher je na kraju Biebera nagovorio da potpiše ugovor za njegovu diskografsku kuću.

Bieber ima rastuću vojsku obožavatelja, pardon obožavateljica

4. U dobi od samo 16 godina, Justin je objavio svoju autobiografiju Justin Bieber 'First Step 2 Forever', u kojoj između ostaloga stoji i ovo: 'Postoje još neke stvari koje volim osim cura. Pizzu, zbijati nepodopštine i - Chucka Norrisa.' Malo je poznato da je Justin veliki ljubitelj rocka! Biebs kaže da uopće ne voli pop glazbu, već uživa u puno čvršćim žanrovima.
'Zbilja jako volim rock. Volim slušati Metallicu i Gunse. To je moćna glazba prepuna emocija koja ima snagu. Jako mi se sviđaju i Beatlesi. Pop često zna biti neiskren. Puno puta autori imaju na umu samo jedno - žele da neka pjesma bude hit', otkrio je Justin, iznenadivši mnoge svojim glazbenim ukusom.

5. Njegovi fanovi zovu se belieberi i u jednom trenutku ostvarivali su čak tri posto ukupnog prometa na Twitteru. Ipak, Lady Gaga ga je svrgnula s trona. Danas Justin ima oko 17 milijuna sljedbenika na Twitteru, a otkačena Njujorčanka koju Madonna u posljednje vrijeme ne može smisliti oko 26 milijuna. Nije loše za jednog 18-godišnjaka, zar ne?

6. Justin ima nekoliko malih tetovaža, a sve su inspirirane kršćanskim motivima. Mladi pjevač za sebe kaže da je veliki vjernik.

7. Manje je poznato da su on i njegova djevojka Selena Gomez jednom upali na vjenčanje nakon što su čuli karaoke izvedbu njegove pjesme 'One Less Lonely Girl'. Justin se kasnije slikao sa šokiranim uzvanicima na vjenčanju.

8. Dosad najveći Bieberov skandal dogodio se kad je 20-godišnja Mariah Yeater tvrdila da je Justin otac njezinog sina. Bieber je odmah opovrgnuo te optužbe te kazao da nije nikad vidio tu djevojku, a kako bi dokazao da nije otac djeteta, podvrgnuo se DNK analizi koja je i potvrdila Justinove tvrdnje. Cijela ta priča ga je inspirirala da napiše pjesmu 'Maria'.

9. Prvi je pjevač koji je imao čak sedam singlova s debitantskog albuma na Billoboardovoj ljestvici Hot 100.

10. Možda niste znali da je Justin veliki humanitarac. Komičarka Ellen DeGeneres zatražila je pramen Bieberove kose za rođendan, pa joj je Biebs rado izašao u susret. Pod jednim uvjetom – da se zarađeni novac s aukcije na kojoj je pramen kose mladog pjevača prodan na eBayju za 40.668 dolara pokloni u humanitarne svrhe.