LIJEPA I NA VRUĆINAMA

Tajne savršenog izgleda ljeti

20.08.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Beauty savjeta nikad dosta pa donosimo nekoliko prijedloga za savršen ljetni look

Iako smo u drugoj polovici kolovoza, ljeto nas ove godine, sudeći prema prognozama, niti ne pomišlja još napustiti. Evo kako možeš biti tip-top skockana i na paklenim vrućinama!

Ukoliko voliš potražiti osvježenje na bazenu, moraš znati da klor iz bazenske vode može štetno utjecati na kosu, pa čak i promijeniti boju u zelenkastu nijansu. Da ti se to ne bi dogodilo, dobro je prije odlaska na kupanje zaštititi kosu regeneratorom koji se ne ispire – to bi trebalo koliko-toliko zaštiti vlasi.

Kad je pak riječ o frizuri, a suprotni će se spol složiti svakako s tim, neprolazni je trend wet look kakav imaju surferice, dakle kao da si netom izašla iz mora. Naravno, zbog toga ne moraš biti cijeli dan na plaži: dovoljno je staviti malo gela i prstima oblikovati lagane uvojke.

A za nesnosne vrućine i večernje izlaske nećeš pogriješiti ako složiš ležerni rep na vrhu glave, spleteš casual pletenicu sa strane (kakve obožava npr. Taylor Swift) ili pak ukrotiš je nekim zanimljivim obručem za kosu. Ljeto je idealno vrijeme za to da i kosu poštediš ravnanja, peglanja, kovrčanja… Kad god je moguće, neka se posuši na zraku, bez sušila.

Ukoliko pak želiš da ti kosa malo posvijetli na suncu, prije odlaska na plažu možeš je pošpricati sokom limuna.

 

Kad je pak u pitanju njega kože, ljeti su obavezni hidratantno mlijeko ili losion za tijelo. Ti proizvodi ne samo što štite kožu od štetnog sunčevog zračenja, već je i hrane i hidratiziraju. Ako je ne hidratiziraš ljeti, ona će se početi sušiti zbog sunca, soli i klora, zatim i ljuštiti i tvoja preplanula boja će začas nestati. Taj proces možeš pokušati usporiti tako što ćeš poslije svakog tuširanja mazati kožu nekom hidratantnom kremom, mlijekom ili losionom.

Što se tiče ljetne šminke, zlatno pravilo je manje je više. Tog se pravila drži i Disneyjeva princeza Victoria Justice.

'Za vrijeme ljetnih vrućina svodim šminku na minimum. Umjesto hrpetine make-upa, stavljam samo toniranu kremu za lice, mrvicu rumenila i vodootpornu maskaru. Čak izbjegavam i sjajilo za usne', kaže Victoria Justice, zvijezda serije 'Victorious'.

Za dašak ljeta na licu idealni su bronzeri. Brončane nijanse lijepo ističu preplanulost, a u širokom asortimanu proizvoda svatko može pronaći nešto za sebe. Postoje mat, sjajni, oni u kamenu, prahu ili pak tekući bronzeri.

Za večernje prigode tu su i svjetlucavi make-up proizvodi svih vrsta, no nemoj pretjerivati. Tajna je u tome da treba osvijetliti samo jedan dio, a ne cijelo lice. Još jedna nezaobilazna sitnica koja bi morala naći mjesto u ljetnoj torbici je sprej s termalnom vodom koji će doprinijeti hidrataciji.

I na kraju (samo podsjećamo jer svaka pametna cura zna da stalno mora misliti na zaštitu od sunca), nikako se ne izlaži suncu bez kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, kao i posebnih balzama za usne koje će ih zaštititi od jakog sunca, jer koža usana je posebno osjetljiva.