SAVJET VIŠE

Još nekoliko ideja za prvi izlazak

02.08.2012 u 10:16

Bionic
Reading

Prvi dojam je uvijek bitan, a osobito ako se radi o prvom izlasku. Analizirali smo nekoliko mogućih opcija za prvi spoj

Naravno, očekivanja od prvog spoja vrlo su velika, no najvažnije je smanjiti nervozu na najmanju moguću mjeru. Kamo odvesti potencijalnog dečka ili curu?

S nekim osobama nam je super i ako samo sjedimo na klupi u parku ili šećemo, dok nam s drugima nije zabavno ni u najotmjenijem kafiću ili klubu. Zato prije svega razmisli o nekom mjestu za koje misliš da bi se moglo svidjeti tvojem odabraniku ili odabranici.

Odlazak u kino je dobro poznati 'klasik' kad su u pitanju spojevi. Kako taj spoj ne bi postao i posljednji, s dečkom ili curom se dogovori oko filma koji ćete gledati. Nemoj nametati svoj ukus i pronađite opciju koja će se svidjeti oboma. Super stvar je da nema one mučne šutnje kad ostanete bez ideja za razgovor, a osim toga, nakon projekcije imate jednu sigurnu temu, a to je film koji ste upravo gledali. Kino je idealno i za procjenu koliko ste jedno za drugo, a sve se odvija polako i bez pritiska.

Ukoliko si pak aktivan tip, a čini se da ti je i tvoj odabranik, možete raditi nešto skupa, npr. voziti bicikli, rolati, ići na kuglanje, minigolf, biljar, igrati stolni tenis ili skupa posjetiti zabavni park. Bitno je da se družite, a tako se možete zbližiti i bolje upoznati. Osim toga, ako shvatite da niste jedno za drugo, barem ste pokušali - a imat ćete možda i dobru priču za frendove.

Ako je vrijeme lijepo, možeš predložiti odlazak na piknik u prirodu. To je vrlo romantična varijanta – naravno, uz uvjet da vas ne iznenadi ljetni pljusak ili zapuše jak vjetar.

206018,207353 ,207183,207171
Klub:
ležerna i, naravno, bučna atmosfera je prigoda za sve koji žele izbjeći moguću neugodnu tišinu na prvom spoju. Tu je i ples koji će sjajno poslužiti kao govor tijela onima koji vole plesati. No, oprez, može vam se dogoditi da tu slučajno sretnete svoje frendove i međusobno se raziđete!

Obilazak znamenitosti mjesta u kojem živite: sigurno postoje neka neobična mjesta u gradu koja imaju neku interesantnu povijesnu priču. Zašto ih ne posjetite skupa? Na internetu ćeš naći zasigurno puno zanimljivih informacija o takvim mjestima. Vjerujemo da će se tvojem odabraniku jako svidjeti ta ideja.

Bazen: ovo je vrlo kul ideja za prvi spoj, no samo za one s najviše samopouzdanja. Ako ste jako nesigurni u svoj izgled, cijelo vrijeme ćete biti u strahu od toga što simpatija misli o vašem izgledu.

Iako ponekad prvi spoj ne ispadne pretjerano zabavan, tj. neke stvari ti se svide, a neke ne (uostalom, jako je teško donijeti zaključke odmah na prvom susretu), mnogi su otvoreni i za drugu ili treću priliku, pa se nemoj rastužiti ako prvi spoj ne bude kao iz romantičnog filma.