JEDNOSMJERNA LJUBAV

Volim ga, a on me i ne primjećuje!

18.07.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Nema ništa ljepše od osjećaja zaljubljenosti, naravno, ako su osjećaji uzvraćeni

No što ako si zaljubljena u osobu koja te baš i ne primjećuje? Naravno da nije potrebno naglašavati da smo svi barem nekoliko puta bili zaljubljeni u krivu osobu, ali koliko god mi bili uvjereni da nam je teško, nije lako ni toj drugoj strani. Bez obzira u kojoj si poziciji u toj priči o neuzvraćenoj ljubavi, uvijek se sjeti da se kolo sreće okreće.

Nesretni smo kada nam propadne plan za izlazak u subotu navečer, a koja se tek lavina negative obruši na nas u trenutku kada skužimo da je osoba u koju smo zaljubljeni potpuno nezainteresirana za nas! Svi su to kad-tad doživjeli - stvarno su rijetki sretnici koji to ne iskuse na svojoj koži. To je jedna od onih situacija u životu kada moraš stisnuti zube i pomoći sama sebi.

Što ti je činiti? Evo nekoliko ideja koje mogu ubrzati 'proces zacjeljivanja' kada stvari krenu nizbrdo:

1. Vjerojatno postoji gomila razloga zašto ti tvoj 'izabranik' ne uzvraća simpatije. Možda ta osoba još nije spremna za ljubav ili nije svjesna nikakvih osjećaja, a ne samo onih prema tebi. Ili ima nekog drugog u planu i radi na tome, pa nije ni čudo da on ništa ne kuži jer ni ti ne vidiš dalje od njegovog nosa. Postoji i onaj ružniji dio, a to je da mu se možda ne sviđaš. To je najgore, ali se preživljava. Rješenje je jedno i jednostavno – budi jaka! Iako u trenutku izgleda da nikada neće proći, jednog ćeš se dana svemu tome samo slatko smijati.

2. Okruži se prijateljima. Neka te svakodnevno podsjećaju na sve tvoje dobre strane, i po nekoliko puta ako je potrebno. Slušaj ih i vjeruj im - ti ne možeš biti racionalna.


3. Podsjeti se da ti je tek 14, 15 ili koliko već malo godina i da ima puno ribe u moru. Tamo negdje postoji netko, pa čak i nekoliko njih baš za tebe. Samo je pitanje vremena kada ćeš pronaći odgovarajuću osobu, a kada je pronađeš, pitanje je vremena kada ćeš shvatiti da ti se ustvari sviđa netko sasvim drugi.

4. Nečije osjećaje je teško promijeniti. Ne treba nastojati promijeniti način na koji netko razmišlja ili osjeća, takve stvari obično završe suprotno od onoga što smo očekivali. Tužna (ili sretna) istina je da ne možemo utjecati ni na čije osjećaje. Ponašaj se kul, u stilu 'takve se stvari događaju'. Odvrati pažnju s ljubavnih događanja tako što ćeš se prihvatiti raznoraznih stvari, pa i onih koje ti inače ni u ludilu ne bi pale na pamet. Zabavi se, izlazi s prijateljima, upoznaj nove ljude i daj priliku i svim onim komadima koje ne primjećuješ. Ljubavna razočaranja ne bi te trebala obeshrabriti. Iako je i sama doživjela mnoge ljubavne brodolome, lijepa Taylor Swift (22) romantična je duša koja vjeruje u ljubav.
'Kad je u pitanju ljubav, tu nema pravila. Samo želim da me ljubav iznenadi. To ne možete predvidjeti. Nikad ne znate kad ćete se i u koga zaljubiti', rekla je dodavši da je njoj sasvim dobro i kad je solerica.