ŽENSKI RAZGOVORI

Nekoliko najgorih razloga za ulazak u vezu

09.07.2012 u 20:06

Bionic
Reading

Bila si vezi kojoj je nažalost došao kraj. Nakon oporavka slomljena srca, sada želiš krenuti dalje. No prije svega zapitaj se jesi li spremna za novu vezu

Evo u kojim slučajevima ne bi trebala započinjati novu vezu.

Tvoj bivši već ima curu

Uf, ovo zna biti itekako deprimirajuće! Ukoliko je tvoj razlog za novu vezu to što želiš njemu 'pokazati' da i ti imaš nekog novoga u svom životu (a ne samo on), radije se ne upuštaj u to. Jasno nam je da si povrijeđena, a vjerojatno i ljubomorna na njegovu novu djevojku, no razmisli je li to fer prema tvom novom dečku! Veza koja započinje iz krivih razloga sigurno neće potrajati, pa ćeš se poslije osjaćati samo još više down.

Teško podnosiš samoću
Ni ovo nije razlog da se odmah upustiš u novu vezu. Odboluj taj prekid i posveti se sama sebi. Ispuni si vrijeme aktivnostima, druži se s prijateljima koje si možda zanemerila dok si bila u vezi ili posveti se sportu ili nekom hobiju o kojem razmišljaš već neko vrijeme.

Većina frendica ima dečke osim mene
I ovo je vrlo loš razlog za ulazak u vezu! Forsiranje nečega samo reda radi ne vodi ničemu. Nitko ne treba biti s nekim samo da bi bio kao drugi. Neka te komentari drugih i zapitkivanja ne brinu. Osjetit ćeš sama kad je pravi trenutak za vezu. Svoje mišljenje o tome ima i atraktivna Leighton Meester, Blair iz 'Tračerice': 'Tip sam osobe koji ne može biti s nekim tek toliko da se bude s nekim. Nisam imala dečka do svoje 18. godine. Nije mi najvažnija stvar na svijetu imati dečka. Naravno, ako ste zaljubljeni, to je prelijepo', rekla je Leighton.

Veza kao bijeg od problema
Naravno, uvijek je lakše kad je netko uz nas. No ako želiš biti s nekim kako bi zaboravila na svoje probleme i kako bi se imala kome izjadati, ni ovo baš nije sretan početak veze. Osim toga, veza non stop ispunjena negativom i nije baš nešto što bi itko poželio. Uostalom moraš se naučiti sama nositi s vlastitim problemima.

Uf, nemam nikoga, a bliži se npr. vjenčanje starijeg brata/sestre
Naravno, ovo nije nikakav razlog za novog dečka! Uvijek možeš otići i kao solo, a ako baš moraš imati pratitelja zamoli super frenda da ti bude pratnja. Osim toga, možda baš tamo kad najmanje očekuješ, upoznaš i neku zanimljivu osobu.

Misliš da si manje vrijedna ako si solo
Poradi na svom samopouzdanju, jer ako si uvjerena da si bez dečka manje vrijedna, potpuno si u krivu. Tvoj ljubavni status ništa ne govori o tebi kao osobi. Uostalom, sigurno i sama poznaješ neke zgodne, pametne i kul cure koje su solo. Zato neka ni ovo nikako ne bude razlog za ulazak u vezu.