TEEN MUKE

Brzinske pripreme uoči bikini sezone

29.06.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Nakon što si probala omiljeni bikini koji ti je super stajao prošle godine, nisi bila previše oduševljena onime što si vidjela? Bez drame, naših nekoliko savjeta pomoći će ti da se osjećaš bolje

Uh, sad ti je, naravno, žao što se nisi pridružila prijateljici koja te nagovarala da zajedno rolate ili idete na fitness. No nikako ne smiješ dopustiti da ti negativan stav upropasti ljetovanje.

Naravno, nitko ne može preko noći steći figuru kakvu imaju npr. Ashley Tisdale ili Miley Cyrus, no nije sve izgubljeno.

Surferica Carissa Moore (19)
otkrila je nekoliko trikova koji joj pomažu da se osjeća bolje u bikiniju.

'Kako se oduvijek bavim surfanjem i u bikiniju sam gotovo non stop, kad sam bila mlađa, stalno sam se uspoređivala s drugim curama koje su bile puno sitnije od mene. Kako sam im samo zavidjela! Ali poslije mi je kliknulo. Pa ne bih bila toliko uspješna u surfanju da nemam ta široka ramena i mišićave noge koje nisam podnosila. Prvi je korak zavoljeti samoga sebe za svim nesavršenostima', poručila je Carissa, piše Seventeen

'Odluči se za neki otkačeni uzorak kupaćeg kostima. Ako si nesigurna u svoje tijelo, ovo će ti pomoći da se osjećaš bolje. Dat će ti toliko potrebnu injekciju samopouzdanja. Retro printevi, točkice, pruge ili male mrtvačke glave za okorjele rockerice… Nije bitno, važno je da bikini odgovara tvom stilu i osobnosti. Zaboravi na usporedbe s komadima iz magazina jer nisu ni one savršene', kaže.

Sportašica od glave do pete, Carissa nikada ne miruje.

'Obožavam odbojku na plaži. Ne zaboravi ponijeti loptu i nagovori prijatelje da ti se pridruže. Cure koje su uvijek za akciju, za dečke su totalno neodoljive. Osim toga, tjelovježba je odličan način za rješavanje negativne energije', smatra ova devetnaestogodišnjakinja.

201730 ,201710 ,201602 ,201497
Prisjetili smo se još nekoliko korisnih savjeta za zategnutije tijelo:

Glavna stvar je, naravno, kretanje – i to što više kretanja. Za sagorijevanje masti i za to da mišići dobiju čvrstinu najefikasnije je brzo hodanje, trčanje, plivanje, bicikliranje ili rolanje. Ako nisi u formi, bit će dovoljna i šetnja od 20 do 30 minuta, a kad se ufuraš, kreni na gore spomenute aktivnosti. Naravno, nikako nemoj pretjerivati, već se povuci čim osjetiš umor.

Dobar savjet je i da smanjiš količine hrane - dakle, jedi sve, ali po malo. Idealno je pojesti nekoliko porcija voća i povrća dnevno, a svakako reduciraj količine riže, tjestenine i riže. Izbjegavaj slatkiše i alkohol, a hranu jedi polako i prije svega je dobro prožvaći.

Ne zaboravi unositi dovoljne količine tekućine, osobito kad se pojačano znojiš. Ali, naravno, u širokom luku zaobilazi gazirane i zaslađene sokove. Umjesto toga pij vodu ili zeleni čaj koji je odličan za gubljenje kilograma.

I to je pakleni plan za tvoje bikini tijelo! Good luck.