KUTAK ZA CURE

Help, ne znam jesam li zaljubljena!

21.06.2012 u 08:04

Bionic
Reading

Ni sama ne znaš što te je snašlo jer ti se nekad čini da si luda za njim, a ponekad misliš da ti uopće nije napet. Zvuči poznato, zar ne? Prisjetili smo se kako možda možeš riješiti svoje ljubavne dvojbe

SITUACIJA 1: Jako ti se sviđa neki dečko, no kad saznaš da se i ti njemu sviđaš, on se tebi više ne sviđa! Vrebala si ga već cijelu vječnost po školskim hodnicima, maštala o vašim poljupcima i žudila za trenutkom kad će on konačno shvatiti da i ti postojiš u ovom svemiru. Odjednom saznaješ da se i ti njemu sviđaš, no, začudo, on tebi više uopće nije fora.
RJEŠENJE: Lijepo je sanjariti o dečkima, no možda se uspaničiš kad se odjednom suočiš sa stvarnošću koja ti govori da bi se tu zaista moglo nešto i dogoditi među vama. Tvoja iznenadna nezainteresiranost vjerojatno je posljedica tvog podsvjesnog straha, koliko god da ti se to čini čudnim. Kako bi bila sigurna da te on zbilja više ne interesira (ili si se samo uspaničila), najbolje je da se suočiš s tim – priđi mu i pročavrljaj s njim, vidjet ćeš kako će se stvari odvijati i što dalje osjećaš! Ako i dalje budeš nezainteresirana, nikom ništa, a možda shvatiš da ti je ipak stalo do druženja s tim dečkom.

SITUACIJA 2: Izmislila si lažnog dečka da napakostiš bivšem! Tvoj bivši sad ima novu curu, a ti se osjećaš kao da si završila ostavljena na pustom otoku. Sad ne želiš ispasti luzerica, pa izmišljaš lažnog dečka kako bi tvoj bivši vidio da i tebi dobro ide i možda čak postao ljubomoran. No, bojiš se da ne sazna da ga zezaš…
RJEŠENJE: Osjećaš li se kao totalna luđakinja, neka te utješi činjenica da nisi prva cura koja je to napravila. Najbolji način da smiriš ovu suludu situaciju je da više ne spominješ tog imaginarnog dečka. Nemoj se uvaljivati u krug laži i blefiranja jer ćeš tako samo ispasti još očajnija ako istina ispliva na vidjelo. Ako te pita, reci o tom izmišljenom dečku nešto umjereno, no ne preoduševljeno. Ako ti se čini da ti je bivši sumnjičav, zamoli naj frendicu da pripomogne.

199667,199649,199597 ,199555 SITUACIJA 3:
Bili ste na spoju, no sad ga izbjegavaš! Već dugo si potajno zatreskana u njega i on te konačno pozove na spoj. Juhu! No sutradan se u školi osjećaš nekako nelagodno. Voljela bi ga opet vidjeti, a neugodno ti je prići mu.
RJEŠENJE: Normalno je osjećati se nelagodno nakon spoja s nekim tko ti se sviđa. To je zato što si pod stresom – brineš se što će se sljedeće dogoditi i je li i njemu bilo dobro na spoju i sviđaš li mu se kao on tebi. No ne brini, velike su šanse da je i on zadovoljan, a možda se i on srami i brine kao ti. Porazgovarajte nasamo, reci mu da ti je bilo zabavno i pitaj ga želi li da ponovite druženje. Većina dečki voli kad cura uzme akciju u svoje ruke i vjerojatno će oduševljen pristati.

SITUACIJA 4: Dečko ti se jako sviđa, no ponašaš se kao da ga mrziš! Budiš se misleći na njega, a u školi ne možeš maknuti pogled s njega. No, kad pričaš s njim, ponašaš se poput zloćke, kao da ga ne možeš smisliti ili kao da te uopće nije briga za njega. Sad si još uvjerena da on za tebe misli da si umišljena kokoš!
RJEŠENJE: Tvoja okrutnost je u ovom slučaju tvoj obrambeni mehanizam protiv vlastite ranjivosti. Zapravo se jako bojiš da netko ne sazna da ti se on ludo sviđa, pa da te ne ismije, a bila bi ti opća tragedija da je to još i on sam! No, sjeti se da ćeš ga ovakvim ponašanjem samo odbiti i mislit će da nema šanse kod tebe. Sljedeći put kad razgovarate, pokušaj se opustiti i ne brinuti što on ili bilo tko drugi misli. Razmisli o čemu želiš razgovarati i zatim skupi hrabrosti za normalan govor. Čim prije on shvati da si ljubazna i pristupačna, prije će nešto i poduzeti!

SITUACIJA 5:
Tako si silno voljela svog dečka da si mu dala nogu! Išlo vam je super, mogli ste razgovarati o svemu, provodili ste zajedno puno vremena i čak se počeli slično oblačiti. No nakon jedne svađice koja je uslijedila rekla si mu da ga više nikad ne želiš vidjeti! A nisi mislila tako.
RJEŠENJE: Znaš li onu izreku koja kaže da najviše vrijeđamo one koje najviše volimo? Za tvoju mladu dušu ljubavna veza je novo iskustvo, pa je prirodno da se osjećaš zbunjeno kad se dogodi svađa. Što smo bliskiji s nekim, više nas je strah da nas ne povrijede, pa ti se vjerojatno učinilo najbolje da sve odmah okončaš. Ako problem oko kojeg ste se posvađali nije vrijedan prekida, radije pregrizi ponos i ispričaj se. Svađuckanje i prepiranje dolazi sa svakom vezom i uvijek će se događati. Što se prije s time pomiriš, bit će ti lakše.