LIJEPA I NJEGOVANA

Uredite stopala u kućnom beauty centru

19.06.2012 u 08:12

Bionic
Reading

Zapuštene pete i neuredni nokti na nogama nisu nimalo privlačan prizor. Evo kako možete urediti stopala u vlastitom domu, a da ne potrošite brdo novca

Ljeti su naša stopala, koja inače tijekom cijele godine uglavnom nepravedno zanemarujemo, izložena pogledima, pa je krajnji čas da ih dovedemo u red.
 
Stopala koja nas vrijedno nose gdje god poželimo zaslužila su beauty tretman i bit će vam jako zahvalna. 

Treba naglasiti da problemi sa stopalima nisu uvijek estetski, nego mogu biti i zdravstveni
. Imate li sreće da vas nakon višemjesečnog nošenja teške zimske obuće na nogama muči tek malo zadebljale kože, možete riješiti problem i u kućnoj radinosti. Svakako je bitno istaknuti da se u varijanti 'uradite sami' treba zadržati samo na rašpi i kamenu, a oštre alate treba prepustiti profesionalcima.

1. Priredite toplu kupku za stopala: Ako još imate ostatke starog laka na noktima, obavezno ga uklonite. U lavor tople vode dodajte morsku sol i nekoliko kapi eteričnog ulja (npr. od lavande) i držite stopala namočena barem 15-ak minuta. Nakon namakanja tvrda koža trebala bi omekšati i sad na red dolazi struganje.

2. Potiskivanje kožice: Kožicu oko noktiju nikad nemojte rezati škaricama, već štapićem za uši umočenim u maslinovo ulje pažljivo potisnite kožicu prema korijenu nokta.

3. Napravite piling stopala: Umasirajte piling u stopala i donji dio nogu kružnim pokretima, potom ga isperite. Noge posušite ručnikom, posebice između prstiju jer je to područje pravi mali raj za gljivice.

4. Nahranite stopala hranjivom kremom: Hidratantna krema nahranit će stopala, a koža će biti mekana i mirisna. Na tržištu postoji bezbroj izvrsnih proizvoda za njegu stopala, pa odaberite onaj koja vam najviše odgovara.

5. Uredite nokte: Nakon stopala, na red dolaze nokti. Kako biste izbjegli urastanje u meso, nokte treba uvijek ravno rezati. Zatim nježnom rašpicom lagano ispolirajte krajeve, a da bi sve bilo savršeno, ne zaboravite nalakirati nokte bojom po želji. Ovogodišnji trendovi dopuštaju slobodu izbora, pa se možete poigrati nijansama – narančasta, žuta, pinky, tirkizna, siva, boja lavande, limeta zelena - što god da odaberete, nećete pogriješiti. Dobra ideja za školske praznike je i organiziranje partyja uređivanja noktiju na kojem u društvu frendica možete isprobavati različite boje lakova ili oslikavati motive na noktima (točkice, cvjetiće, bubamare...). Vaša će stopala u svakom slučaju, to vam jamčimo, biti itekako zapažena.