ZVIJEZDA 'TRAČERICE'

Sve što još niste znali o lijepoj Jessici Szhor

19.05.2012 u 12:58

Bionic
Reading

Svoju žensku stranu ljepotica nemirna duha Jessica Karen Szohr otkrila je kao navijačica u srednjoj školi, a već sa šest godina, zahvaljujući tamnoj kosi i plavim očima, postala je traženi dječji model. Bila je zaštitno lice mnogih reklamnih kampanja

Zlatna mladež iz elitne četvrti Manhattan Upper East Sidea u New Yorku nema milosti prema drugačijima od sebe, a netrpeljivost je obostrana. Bogatima, lijepima i razmaženima Sereni van der Woodsen, Blair Waldorf, Nateu Archibaldu i Chucku Bassu, junacima tinejdžerske serije 'Tračerica', želi napakostiti i hipsterica i boem Vanessa Abrams koja se s tim ciljem, u četvrtoj sezoni koju pratimo na HTV-u, udružuje s Jenny Humphrey i poniženom Juliet Sharp.

Uloga bistre i po prirodi dobrodušne, ali kad je ugrožena opasne, Vanesse 27-godišnjoj američkoj glumici Jessici Karen Szohr donijela je svjetsku slavu, a njezina egzotična ljepota nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Rođena je u ožujku 1985. u Wisconsinu kao najstarije od petero djece te je odmalena pokazivala sklonost prema dječačkim sportovima kao što su američki nogomet i snowboarding, koji su joj i danas omiljeni hobiji. Svoju žensku stranu ljepotica nemirna duha otkrila je kao navijačica u srednjoj školi, a već sa šest godina, zahvaljujući tamnoj kosi i plavim očima, postala je traženi dječji model.

Bila je zaštitno lice mnogih reklamnih kampanja, da bi se u srednjoj školi probudio njezin poduzetnički duh. S prijateljicom je pokrenula tvrtku za čišćenje, a klijenti su im bili njihovi profesori. Jessicina majka smatrala je da njezina kći ima puno potencijala da bi bila čistačica te ju je sa 17 godina odvela u Los Angeles s namjerom da njezina mezimica postane glumačka zvijezda.

Tinejdžerici je preseljenje iz mirnog sela Menomonee Fallsa u užurbani velegrad bilo prilično traumatično, a naviknuti se na potpuno drugačiji život još teže.
'Sigurno sam se pet puta pokušala vratiti kući', priznala je Jessica u intervjuu za magazin Seventeen. No nepopustljiva ambicioznost njezine majke vrlo brzo joj je donijela role u serijama.

Prije nego što je 2007. dobila prvu veliku ulogu u 'Tračerici', igrala je epizodne uloge u serijama 'CSI: Miami', 'Dodir s neba' i 'Što s Brianom?'. Zapaženije filmske uloge ostvarila je u hororu 'Pirahna 3D' i komediji 'Ne znam kako joj uspijeva' u kojoj je glumila sa Sarom Jessicom Parker. Časopis People 2010. uvrstio ju je među sto najljepših ljudi na svijetu, a iste godine FHM ju je proglasio 18. najseksi ženom na planetu.

Suprotno životu koji vodi u 'Tračerici', Jessicu u stvarnom životu tračevi ne zanimaju.

'Ne čitam blogove, nemam MySpace ni Facebook', rekla je glumica koja trenutno živi u New Yorku. Eri interneta ipak se morala prilagoditi pa je obožavatelji mogu pratiti na Twitteru.

Jessicinoj ljepoti, koju može zahvaliti mađarskim i afroameričkim genima, nije odolio ni zgodni Britanac Ed Westwick koji u 'Tračerici' igra Chucka Bessa. Nakon što su se upoznali na setu serije, godinu dana bili su prijatelji, no onda su shvatili da su se zaljubili. Njihova ljubavna sreća trajala je godinu i pol, a zatim su se razišli. Razdvojeni su izdržali tek četiri mjeseca pa su tijekom snimanja četvrte sezone 2010. obnovili vezu koja traje i danas.

Prije nego što su se zaljubili, Jessica i Ed bili su prijatelji koji su se jedno drugome povjeravali nakon propalih veza. 'Čudno je kad shvatiš da imaš osjećaje prema nekome koga si do tog trenutka prvog zvao kad prekineš s dečkom', izjavila je Szohr.