LEKCIJA IZ TEEN STILA

A evo koji su modni savjeti vječni!

07.05.2012 u 09:43

Bionic
Reading

Sa svakim novim godišnjim dobom obično se nađemo izvan sebe jer nam se uvijek čini da nemamo što obući, iako nam ormar gotovo puca po šavovima. Je li moguće biti tip top skockana, a bez puno ulaganja u novu odjeću? Sjetili smo se nekoliko korisnih, a bezvremenskih modnih savjeta

Neke su cure zbilja ovladale modnim igrarijama i čini nam se da se brzinom svjetlosti i s puno stila 'šaltaju' iz jedne sezone u drugu, a bez da isprazne novčanik. Kako im to samo polazi za rukom?

Svi se modni stilisti slažu u jednome – ključna stvar su osnovni komadi odjeće tzv. basics.  Bez njih je vaša garderoba, recimo to pomalo zločesto, kao top ljestvica najgore odjevenih bez Britney Spears, Nicki Minaj, Lady Gage ili Christine Aquilere.

Dakle, ako želite tijekom cijele godine izgledati kao apsolutna modna imperatorica, morate nabaviti nekoliko univerzalnih komada odjeće koje ćete, uz nekoliko stilskih intervencija i uz par efektnih detalja, moći nositi tijekom cijele godine.


Što morate znati prilikom kupnje osnovnih komada odjeće:
1. Birajte stvari koje su bezvremenske, tj. nisu previše trendy.
2. Pažljivo odaberite kroj koji laska vašoj građi i tijelu – dakle bitno je da vam stoji kao saliveno (tj. da nije previše široko, kratko ili pripijeno, već kao krojeno baš za vas i da prati liniju tijela).
3. Zapamtite: ovakva odjeća ne mora biti dosadna! To je samo temelj na kojem ćete nadograđivati vašu garderobu.
4. Uvijek pazite da novu stvar koju kupite imate s čime nositi! Ako novi komad odjeće zahtijeva još nekoliko stvari koje morate nabaviti da biste to isfurali, radije odustanite!

Evo što svakako trebate imati u svom ormaru:
Uz par upečatljivih detalja, s ovim komadima odjeće nećete se nikada naći u situaciji da u panici kopate po garderobi i u panici mozgate što obući!

1. Bijela ili crna košulja – ako podvrnete rukave, moći ćete je nositi cijele godine.
2. Nekoliko majica kratkih rukava i potkošulja od kvalitetnog pamuka (idealno za raznovrsne stilske kombinacije i uvijek moderan slojeviti način odijevanja).
3. Tamne i svijetle traperice koje vam savršeno stoje.
4. Traper jakna i baloner
5. Kardigan ili vestica na kopčanje u nekoj neutralnoj boji – odličan izbor za hladne ljetne večeri, a tijekom godine možete je kombinirati uz majice s printovima ili npr. uvijek moderne šarene tunike.

Bezvremeneske 'starke' dobra su investicija 

6. Balerinke ili platnene tenisice
7. Crne hlače 'cigareta' ili ravnog kroja.
8. Tunika u kojoj se dobro osjećate – ljeti je možete nositi samostalno, a kad zahladi preko pamučne majice.
9. Cargo hlače skinny kroja maslinastozelene boje ili sive koje možete nositi ljeti na japanke ili gladijatorice, a zimi uz gležnjače.
10. Suknja i haljina u nekoj neutralnoj boji (siva, crna, bijela, tamnoplava, maslinastozelena, bež). Dakako, odaberite duljinu u kojoj se dobro osjećate bez obzira na trenutačna modna strujanja.
11. Accessoire: Dobro se opskrbite različitim modnim detaljima. Oni su točka na 'i' svakoga looka.
Budući da obično nisu previše skupi, radije si priuštite poneku trendy ludost kad je u pitanju accessoire jer nećete poslije žaliti novac. Bolje je kupiti npr. neki totalno 'in' remen, maramu, ukras za kosu ili narukvicu nego nešto skuplje i sezonski moderno npr. hlače, kaput ili jaknu što će već iduće godine 'vrištati' so last year. A dali ste poprilično novaca za to! To modni znalci nazivaju neisplativa investicija. Ne zaboravite da je najvažnije kako nešto nosite a ne što nosite, jer ni najskuplja i najtrendy odjeća, ako se u njoj ne osjećate dobro, neće vas učiniti kraljicom stila.