DOBRO JE ZNATI

Jesu li vam poznati ovi beauty savjeti?

10.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ako želiš ovoga proljeća izgledati besprijekorno, zasigurno ćeš naći pokoji savjet i za sebe

Bez obzira na to jesu li ti neki od ovih savjeta poznati, zasigurno ćeš otkriti neki koji nisi znala, a uštedjet će ti vremena i živaca.

Ako se želiš riješiti neželjenog sjaja lica, prije nego naneseš make-up, poprskaj lice posebnim 'oil control' sredstvom ili termalnom vodom u spreju. Ten će ti izgledati svježe cijeloga dana.

Kako bi spriječila razmazivanje eyelinera, najbolje je koristiti onaj koji je postojan, i to samo na gornjem kapku (dio ispod oka prirodno je masniji).

Ukolio želiš izbjegnuti da ti kosa zbog vlage u zraku ili iznenadne kiše podivlja, nanesi lak za kosu namijenjen uklanjanju 'frizz' efekta, savjetuje Seventeen.com.

Ako izgledaš umorno, nanesi vrlo malu količinu korektora u unutarnji kut oka – u trenu će izgledati kao da si cijelu noć predivno spavala.

Kako bi ti lak za nokte bio trajniji, uvijek nanesi sloj baze (poželjno i s UV faktorom), a potom nalakiraj nokte u nekoj od ove godine in boja poput narančaste, limun žute, tirkizne, u nijansi fuksije ili maline – izbor je na tebi. Naravno, nikako ne zaboravi skinuti kožicu sa strane i urediti nokte rašicom. Premda mnogi na to zaborave čim dođu topliji dani, svakodnevno njeguj ruke hranjivom kremom

Da ti se kosa ne bi prebrzo opustila, hair stilisti savjetuju jedan iskušani trik. Nakon što opereš kosu, nanesi masku za volumen, drži do dvije minute i potom dobro isperi. Tvoja će kosa biti lepršava, mirisna i sjajna.

Čini ti se da, iako koristiš maskaru za uvijanje trepavica, one nikako da dobiju željeni oblik? Ako ti uvijač za trepavice izgleda zastrašujuće i izbjegavaš ga, metalnu žlicu pažljivo prinesi na trepavice i lagano ih pritisni na gore. Ovaj trik koristi i Victorijina anđelica, prelijepa Miranda Kerr.

Male oči izgledat će veće ako naneseš sjenilo svjetlije boje po cijeloj duljini kapka, a zatim ispod luka obrva staviš mrvicu rumenila iste boje kao i na obrazima.

Ukoliko nisi sigurna kamo treba staviti rumenilo, lagano uštipni obraz i na područje gdje si dobila malo boje, lagano nanesi rumenilo.