TEEN MUKE

Ah, ti poljupci!

27.04.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Vjerojatno je jedno od najčešćih pitanja u tinejdžerskim godinama ono o prvom poljupcu

Neki se poljube vrlo rano, a drugi kasnije – pravila nema. Za neke je tinejdžere neprihvatljivo ljubljenje na prvom sastanku dok drugi nemaju ništa protiv toga. Dakako, tu nema zakonitosti ponašanja!

Do prvog poljupca uvijek dolazi spontano. Ponekad se može dogoditi i da se u posljednji trenutak netko povuče jer nije još spreman/a za ljubljenje. I to je također OK, ne treba se ljubiti na silu ili nešto forsirati.

Mnogi se tinejdžeri često pitaju: 'Hoću li se osramotiti?' Hoće li se skužiti da se nikad prije nisam ljubio/la?' Ne brinite, to je nemoguće znati osim ako sami ne kažete da vam je to prvi poljubac.

190317 ,190289 ,190300,189938 Treba znati da ne postoji osoba koja se loše ljubi
– OK, netko je možda mrvicu manje iskusan, ali ljudi se ljube onako kako im se sviđa i nijedan način nije bolji ni lošiji od nekog drugog. Ako u poljupcu postoji nešto što ti se ne sviđa, diplomatski i u rukavicama kaži da ti nešto ne odgovara ili još bolje – diskretno promijeni način ljubljenja.

Naravno, mnogima se baš i ne svidi prvi poljubac. Slavna pjevačica Rihanna (24) prvi puta se poljubila sa 15 godina, no to joj nije ostalo u lijepom sjećanju. 'Bilo je odvratno! Poljubila sam se s jednim dečkom koji mi je gurnuo cijeli jezik u usta. Uf, zgadili su mi se dečki i ljubljenje na neko vrijeme', prisjetila se temperamentna RiRi.


 
Jacques Houdek kaže da se njegov prvi poljubac dogodio krajem osnovne škole. 'Prvi poljubac sam doživio tek u osmom razredu! Ali vrijedilo je čekati!' ispričao je Jacques.

Dakle, nekih posebnih uputa tu nema - najljepše je kad je sve spontano. Prepustite se trenutku i emocijama i stvari će ići prirodnim tijekom (samo se potrudite da ipak ne pretjerate s jezikom). Međutim, postoje neke stvari koje bi apsolutnim početnicima mogle dobro doći.

Počnite s nježnim primicanjem usana i krenite dalje nježno onako kako vam oboma odgovara (nemojte u startu pokušavati nešto žestoko ni intenzivno). Tajna dobrog poljupca je da ne budete nasrtljivi i previše žestoki - nekada neka vodite vi, a nekada vaš dečko/cura. Oboje ćete više uživati ako je poljubac jedno vrijeme jači, pa slabiji. Može se dogoditi i da se 'sudarite' zubima! Ništa strašno (ukoliko nema stradalih), pa ovaj neugodnjak okrenite na šalu i nastavite…
Najveći neprijatelj poljupca je zadah iz usta - zato žvakaću gumu u usta, redovito perite zube, koristite vodice za ispiranje ili osvježivače daha kada su vam potrebni. Još jedan neprijatelj poljupca je rutina – zato varirajte intenzitet, trajanje. Nikako ne pretjerujte s jezikom. Povremeno recite nešto, kratko i simpatično, potpuna tišina može smetati nakon nekog vremena.

Nemojte biti potpuno ukočenog tijela - dok se ljubite, upotrijebite i ruke za nježno maženje. I good luck.