tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+3
Pula
+16
Rijeka
+15
Zadar
+16
Split
+18
Dubrovnik
+17

KUTAK ZA CURE

Kako znati jesi li spremna za seks?

Vjerojatno stalno slušaš o seksualnim iskustvima svojih prijateljica, a ako ti nemaš što reći po tom pitanju, još više se osjećaš čudno. Ne brini, nema univerzalnog pravila kad se mora stupiti u seksualne odnose, a najbolji odgovor na to pitanje je onda kad se ti osjećaš spremnom!

Datum objave:
13.4.2012 15:37

Zadnja izmjena:
13.4.2012 20:57

 
Ni mnogim slavnima taj famozni prvi put nije ostao u lijepom sjećanju. Glumac Ashton Kutcher otkrio je da je nevinost izgubio kad je imao 15 godina.

'Moj prvi seks je bio grozan. Tu sam djevojku vidio prvi put u životu i namjestili su mi je prijatelji. Sve je trajalo užasno kratko i nakon toga mi je bilo užasno neugodno', ispričao je Kutcher.

Reality zvijezda Khloe Kardashian napravila je tipičnu grešku i požurila s nečim za što nije bila spremna.

'Imala sam svoj prvi seks sa 14 godina. Nisam se osjećala dobro poslije toga, zapravo, gadila sam se sama sebi. Sad znam da sam trebala poslušati roditelje, ali kad ste tinejdžer mislite da ste najpametniji. Nemojte popustiti pritisku vršnjaka i pristati na seks ako niste spremni', poručila je Khloe tinejdžerima.

Neka istraživanja su pokazala da tinejdžeri najčešće ulaze u seksualne odnose iz sasvim krivih razloga – zato što misle da to svi drugi čine, neki jer vjeruju da će tako postati popularniji ili zato što misle da je to kul.

187321,185376,185359 ,184879 Dakle, upustiti se u seks s nekim samo zato da ne budeš crna ovca u društvu ili zato što te na to nagovara sadašnji dečko (ili još gore, ucjenjuje prekidom) zbilja nisu najbolji argumenti

Zato razmisli o sljedećem:

Za početak, zapitaj se o osobi s kojom želiš imati seks? Koliko dobro tu osobu poznaješ, je li ti stalo, vjeruješ li toj osobi i smatraš li da joj je stalo do tebe koliko i tebi do nje? Razmisli i zbog čega želiš imati intimne odnose. Analiziraj i razloge - trebali bi biti vrijedni toga. Jer poslije toga nema povratka. Odluku o stupanju u seksualne odnose moraš donijeti kad si u trijeznom stanju.

Nema određene dobi kad se mora stupiti u seksualne odnose, to je individualno.

Budi svjesna svih mogućih rizika. Ovdje se misli i na spolno prenosive bolesti i neželjenu trudnoću, ali i na emocije (mogućnost slomljenog srca ako ispadne da si bila s pogrešnom osobom, mogućnost žaljenja ako npr. kasnije shvatiš da ipak nisi bila spremna). Bez zaštite se nikako nemoj upuštati u seks. I znaj da nažalost stopostotne zaštite nema, osim apstinencije, dakle suzdržavanja od seksa. Bolesti se mogu prenijeti i oralnim ili analnim seksom, kao i prilikom 'žešćeg pettinga'!

Budi svjesna da možda neće biti baš kao u filmu. Ako se bojiš kako će sve to izgledati, ne razmišljaj o tome hoćeš li napraviti nešto pogrešno, jer i drugoj se strani, vjeruj nam, to isto mota po glavi. No ako se vaš odnos temelji na povjerenju i ljubavi, svi će strahovi začas nestati.

U svakom slučaju, najbolje je poslušati vlastitu intuiciju pa kako god da odlučiš, neka to bude tvoja i samo tvoja odluka.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr